Helsingin Kirjamessut järjestetään 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa (Messuaukio 1, Helsinki). Kirjamessujen teemamaa on tänä vuonna Ranska. SARV ja Kritiikin Uutiset ovat mukana myös Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n osastolla 6f2.

***

Kritiikkitapaus: Kriitikko brändiyhteistyökumppanina?

Aika: Torstai 24.10.2019 klo 15.00–15.30
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto SARV ja Kritiikin Uutiset

Journalismi on tiedonvälitystä, ja yhä useampi taiteilija yrittää vaikuttaa siihen, millaista tietoa media hänestä ja hänen tekemisistään välittää. Miksi toimittajien halutaan olevan brändiyhteistyökumppaneita? Mitä se tekee journalismille, jonka pitäisi olla totuudellisuuteen pyrkivää tiedonvälitystä? Entä kuinka taidekriitikoihin yritetään vaikuttaa ja mihin se johtaa? Onko taidekritiikki kohta ainoa tekstilaji, jossa pyritään esittämään taide taiteilijasta itsestään riippumattomassa valossa? Keskustelemassa ovat toimittaja Iida Sofia Hirvonen ja kriitikko Kalle Kinnunen. Keskustelua ohjaa kriitikko ja kirjailija Marissa Mehr.

***

Nuoret kirjoittajat

Aika: Torstai 24.10.2019 klo 16.00–16.30
Paikka: Kultti ry:n lava osastolla 6f2
Järjestäjät: Kritiikin Uutiset, SARV & Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry.

Millaista on nuorten kirjoittama taidekritiikki? Mihin nuoret tarttuvat tänä päivänä halutessaan ilmaista kirjoituksen kautta sitä mitä on? Nuorten erilaisista kirjoitushankkeista keskustelevat toisen vuoden kirjallisuustieteen opiskelija ja runoilija Sofi Salokannel, lavarunousaktivisti Aura Nurmi ja Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski. Aura Nurmen toimittama nuorten kirjoittajien runoantologia Voidaan puhua jossitellen ilmestyi syyskuussa 2019. Suomen arvostelijain liitto järjesti keväällä 2019 nuorten Mikä kritiikki? -kirjoituskilpailun, jonka tuomariston puheenjohtajana toimi Martti-Tapio Kuuskoski.

***

Kritiikittömät

Aika: Sunnuntai 27.10.2019 klo 17.30–18.00
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjät: Nuoren Voiman Liitto ja Suomen arvostelijain liitto SARV

Miltä tuntuu jäädä ilman julkista vastaanottoa? Millaista logiikkaa julkisuus noudattaa? Kriitikko, Nuoren Voiman päätoimittaja Vesa Rantaman kanssa keskustelevat runoilija Susinukke Kosola ja runoilija, kriitikko Virpi Alanen.

Tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort