Elokuvajaos

Elokuvajaokseen kuuluu yli sata jäsentä. Elokuvajaoksen vuosikokouksessa 1.6.2021 hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: Eija Niskanen (pj), Otto Kylmälä, Marita Nyrhinen, Arto Pajukallio, Antti Selkokari ja Anton Vanha-Majamaa. Hallituksen toimikausi on 2021–2022.

Elokuvajaos toimii kansainvälisen elokuva-arvostelijain liiton FIPRESCI:n (Fédération International de la Presse Cinématographique) Suomen jaoksena. Jaoksen hallitus asettaa ehdokkaita FIPRESCI:n palkintotuomaristoihin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Lisäksi jaoshallitus nimeää edustajansa FIPRESCI:n vuosikokoukseen.

Jaos pyrkii järjestämään yhteistyötä myös muiden kansainvälisten ja kotimaisten alan järjestöjen kanssa. Lisäksi jaos voi antaa tunnustuspalkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on ratkaisevalla tavalla auttanut elokuvakriitikoiden työtä tai parantanut elokuvakriitikoiden työskentelyedellytyksiä.

Elokuvajaos on jakanut tunnustuspalkinnot elokuvatiedottaja Jorma Akkaselle, elokuvakääntäjä Timo Porrille, ohjelmaostaja Kaisu Istolle ja Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kirjaston hoitajalle Timo Matoniemelle, sekä elokuvakoneenhoitaja Markku Erikssonille.

—————————————————————————————————–

Pääseekö pressikortilla ilmaiseksi elokuviin?

Ei. SARVin  lehdistökortti takaa maksuttoman pääsyn moniin kulttuurikohteisiin kuten museoihin ja näyttelyihin. Tarkemmat tiedot löydät täältä (http://www.sarv.fi/fi/liity_jaseneksi/).

SARVin lehdistökortin lisäksi on olemassa Suomen  filmikamarin (www.filmikamari.fi) akkreditoituneille elokuvatoimittajille ja -kriitikoille myöntämä pressipassi, jolla toimittajat pääsevät Helsingissä järjestettäviin pressinäytöksiin.

Elokuvien normaaleihin, kaupallisiin  iltanäytöksiin toimittajat eivät lehdistökorteillaan ilmaiseksi pääse.

bursa escort