Jäsenedut

Liiton jäsenet saavat seuraavat edut

JÄSENTILAISUUDET

SARV järjestää jäsenilleen keskustelu- ja koulutustilaisuuksia. Liiton järjestämä koulutus on luonteeltaan kriitikoiden täydennyskoulutusta, jonka tavoitteena on kriitikoiden ammattitaidon syventäminen. Liiton jaokset järjestävät seminaareja sekä osallistuvat kansainvälisiin arvostelijoiden tapahtumiin.

Tiedot SARVin ajankohtaisista tapahtumista löytyvät täältä.

KANSAINVÄLISIÄ YHTEYKSIÄ

Suomen arvostelijain liitto ry on jäsenenä kansainvälisissä arvostelijoiden järjestöissä. Liiton ja sen jaosten kautta jäsenet saavat tietoja kansainvälisistä tapahtumista ja keskusteluista. Voimme myös auttaa kansainvälisten yhteyksien solmimisessa.

SARV on kansainvälisen teatterikriitikoiden järjestön AICT:n (Association Internationale des Critiques de Théâtre / International Association of Theatre Critics) ja Fiprescin (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) jäsen. Liitto hoitaa jäsentensä puolesta yhteyksiä myös muihin kansainvälisiin kriitikkojärjestöihin, kuten AICA:an (Association International des Critiques d’Art), jonka Suomen osasto kuvataidejaos on.

KRITIIKIN UUTISET -VERKKOLEHTI

Kritiikin Uutiset sisältää asiaa kritiikin eri alueista, taiteesta ja sen arvottamisen pulmista sekä arvostelijoita koskevista tapahtumista sekä uutisista.

APURAHAT

SARV kuuluu useiden tekijä- ja kustantajajärjestöjen perustamaan Kopiosto ry:hyn, joka valvoo jäsenjärjestöjensä jäsenten tekijänoikeudellisia kysymyksiä. Kopiosto maksaa vuosittain SARVille digi- ja valokopioinnista kertyneitä korvauksia, joita liitto käyttää mm. arvostelijoille myönnettäviin apurahoihin. Kopiosto-apurahaa voi hakea esimerkiksi arvostelijan ammattitaitoa kehittävään tarkoitukseen, työskentelyhankkeeseen ja opintomatkaan.

PRESS-KORTTI

Suomen arvostelijain liiton Press-kortti takaa maksuttoman pääsyn useisiin kulttuurikohteisiin kuten museoihin ja näyttelyihin. Press-kortista on hyötyä sekä ulkomailla että kotimaassa. Matkahuolto myöntää jäsenkortillamme matkustaville alennusta 30 prosenttia yli 80 kilometriä pitkästä linja-automatkasta. Laivayhtiöt myöntävät alennusta omien taksojensa mukaan. Nuuksiossa sijaitseva Polku Hotelli tarjoaa liiton jäsenille alennusta majoituksesta.

RESIDENSSIT

Tiedot SARVin kautta haettavista residenssipaikoista löytyvät täältä.

bursa escort