Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, julistaa haettavaksi kriitikoille suunnattuja Kopiosto-apurahoja vuodelle 2023. Hakuaika on päättynyt.

Kopiosto-apurahat myönnetään kohdeapurahoina arvostelijan ammattitaitoa kehittävään työskentelyhankkeeseen tai opintomatkaan. Kaikkien työskentelyhankkeiden ja opintomatkojen tulee liittyä kritiikkiin, kriittiseen esseistiikkaan ja/tai kriitikon työhön.

Hakemusten tulee olla hyvin perusteltuja, ja niissä tulee olla yksityiskohtainen työsuunnitelma. Apurahaa ei myönnetä työvälineisiin tai jo toteutuneisiin hankkeisiin.

Tässä haussa voidaan jakaa 3–5 isompaa apurahaa (kuitenkin enintään 5000 euroa), joita voivat hakea myös työryhmät. Pienin myönnettävä summa on 500 euroa.

Apurahaa voivat hakea kaikki kritiikkiä tekevät. Apurahojen jaosta päättää SARVin hallitus. Apurahat rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Kopiosto-valtakirja on tärkeä kriteeri apurahojen myöntämisessä. Siksi suosittelemme Kopiosto-valtakirjan antamista SARVille arvostelijan ominaisuudessa.

Lue lisää Kopiosto-valtakirjasta

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, joka on saanut SARVin myöntämän Kopiosto-apurahan vuodelle 2022.

APURAHAN HAKEMINEN

Täytä lomake, tallenna se käyttäen omaa nimeäsi tiedostonimenä ja lähetä pdf-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: info(at)sarv.fi viimeistään 31.10.2022.

Hakemuksiin EI liitetä ansioluetteloa, CV:tä tms. Ota yhteyttä SARVin toimistoon, jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee ongelmia.

RESIDENSSIPAIKAT VUODELLE 2023

Suomen arvostelijain liitto ry tekee yhteistyötä Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön kanssa tarjoamalla jäsenilleen haettavaksi kahden viikon residenssijaksoja Saksassa Frankfurt an der Oderissa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissä.

SARV tarjoaa residenssipaikan saaneelle kahden viikon työskentelyjakson residenssissä sekä 500 euron apurahan matkoja varten. Residenssissä voi oleskella maksimissaan yhden kahden viikon jakson vuonna 2023.

RESIDENSSIIN HAKEMINEN

Residenssiin haetaan apurahahakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1) Mille ajanjaksolle haet residenssipaikkaa, myös vaihtoehtoinen jakso:
• 2 viikkoa: 3.4.–17.4.2023
• 2 viikkoa: 4.9.–18.9.2023

Huom! Hakemuksessa ilmoitettu residenssijakso on sitova.

2) Mitä huoneiston osaa haet; vaihtoehdot ovat:
• 1 hengen huone
• 2 hengen huone (parisänky)
• koko residenssi, sopii parhaiten työparille ja pariskunnalle (Mikäli hakee koko residenssiä, mukaan voi ottaa myös 0–2-vuotiaan lapsen. Residenssin maksimikäyttäjämäärä lapsi mukaan lukien on neljä.)

3) Miksi olet kiinnostunut residenssityöskentelystä? Miten residenssityöskentelysi liittyy kritiikkiin?

4) Ilmoita mukanasi tulevat vieraat (koko nimi):

Residenssiin hyväksytään vain hakemuksessa ilmoitetut henkilöt. Särön residenssihuoneisto sijaitsee 4. kerroksessa, eikä talossa ole hissiä. Residenssi ei siis valitettavasti sovellu liikuntaesteisille. Residenssiin ei ole mahdollista tuoda kotieläimiä.

Lisätietoja residenssistä, asunnosta ja kulkuyhteyksistä löytyy Särön sivuilta

APURAHAPÄÄTÖKSET JA MAKSAMINEN

Apurahoista tiedotetaan joulukuussa 2022. Myönnetyt apurahat maksetaan 23.1.2023 jälkeen. Apuraha tulee käyttää vuoden 2023 loppuun mennessä.

APURAHASELVITYS

Apurahan saajan on annettava apurahan käytöstä alkuperäisiin tositteisiin perustuva selvitys liiton hallitukselle apurahan käyttövuoden loppuun mennessä. Selvityksen laiminlyöjälle ei enää myönnetä Kopiosto-apurahaa.

Myönnetyt apurahat vuodelle 2022

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort