Aika: Tiistaina 27.2.2024 klo 17.30–19.30
Paikka: Verkkokoulutus Zoomissa

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV järjesti toivotun verkkokoulutussarjan kritiikin uusista tavoista. Kevään ensimmäisen koulutuksen aiheena oli videokritiikki.

SARVin videokritiikkikoulutuksessa perehdyttiin kritiikin vielä vähän hyödynnettyyn mutta ajankohtaiseen muotoon. Mitä videokritiikissä kannattaa huomioida, mitä se mahdollistaa, ja voisiko se vakiintua merkittäväksikin kritiikkiformaatiksi?

Koulutuksessa oli kaksi eri näkökulmista videokritiikkiä käsittelevää alustusta sekä loppukeskustelu. Vapaa toimittaja ja dokumentaarisen elokuvan opiskelija Juho Kankaanpää lähestyi aihetta parodisessa Erittäin hyvä kriitikko -hahmossaan tekemiensä videokritiikkien kautta, ja taidekriitikko Helen Korpak kysyi ”Voiko videokritiikissä päästä pintaa syvemmälle?” keskittymällä formaatin visuaalisuuteen ja merkityksenmuodostukseen. Koulutuksen juonsi ja keskustelun veti kriitikko Petteri Enroth.

Zoom-verkkokoulutuksessa osallistujia vastassa oli Petteri Enrothin lisäksi toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tallenteesta vastasi Jonni Pantzar.

Koulutus sopi kaikille videosta ja kritiikistä kiinnostuneille. Koulutus oli maksuton ja kaikille avoin.

Koulutuksen tallenne löytyy myös Kritiikin Uutisten YouTube-kanavalta

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort