Suomen arvostelijain liiton syyskokous valitsi kriitikko Vesa Rantaman liiton puheenjohtajaksi jatkokaudelle 2024–2025. Syyskokous järjestettiin lauantaina 11.11.2023 Tieteiden talolla Helsingissä.

Rantama on pitkän linjan kirjallisuuskriitikko ja työskennellyt muun muassa Nuori Voima -lehden päätoimittajana. Suomen arvostelijain liiton hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2018 lähtien ja Kritiikki näkyy! -hankkeen johtoryhmässä 2022–2023.

Kriitikko Vesa Rantama. Kuva: Jouni Viitala

Kritiikin merkityksestä Vesa Rantama toteaa: ”Kritiikki on elävää keskustelua, jota ilman julkinen taidepuhe jämähtää markkinoinniksi. On suuri kunnia saada jäsenistön luottamus kritiikin edistämiseen jo toisen kerran. Medialta kaivataan lukijatutkimusten mukaan yhä enemmän sivistävää sisältöä, ja kritiikillä voi olla tässä kehityksessä avainrooli.”

Suomen arvostelijain liitto on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 700 jäsentä. Liitto toimii aktiivisesti kulttuurialalla, järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia, toimii kriitikoiden edunvalvojana, edistää kritiikin asemaa kulttuurijournalismin kentällä sekä ottaa kantaa kritiikin ja kulttuurin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Lisätietoja: Puheenjohtaja 2024–2025 Vesa Rantama, vesa.rantama(at)gmail.com

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort