Suomen arvostelijain liiton (SARV) hallitus on kutsunut liiton kunniajäseniksi kaksi pitkän linjan kuvataidekriitikkoa Seppo Heiskasen ja Marja-Terttu Kivirinnan. Uudet kunniajäsenyydet julkistettiin liiton syyskokouksessa Tieteiden talolla 11.11.2023.

Kunniajäseneksi valittu Seppo Heiskanen on liittynyt SARViin vuonna 1976. Hänet tunnetaan kuvataidekriitikkona ja esimerkiksi Nuori Voima -lehden päätoimittajana 1980-luvulta. Viime vuosina hän on kirjoittanut esimerkiksi Demokraattiin sekä Hyvin pukeutunut kriitikko -blogiin. Heiskanen on tarkkanäköinen kirjoittaja, jonka tekstien lukija voi luottaa sivistyvänsä taidehistoriallisesti. SARVissa Heiskanen on ollut erittäin aktiivinen: useaan otteeseen hallituksessa, Kritiikin kannukset -raadissa sekä vuosikokouksen puheenjohtajana. Hänen vetämänsä Suomenlinna-kierrokset ovat vuosien varrella painuneet unohtumattomina monen hallituslaisen mieleen.

Kuvataidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta liittyi SARV:iin vuonna 1981. Hän on pitkäaikainen Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja, joka on ollut erittäin aktiivinen SARVissa myös jäätyään eläkkeelle vuonna 2008. Kivirinta on palkittu kuvataidekriitikkojen E.J. Vehmas -palkinnolla vuonna 2000, nykynäkökulmasta suorastaan uransa alkupuolella. Hän on ollut SARVin kansainvälinen ääni kuvataidekriitikkojen järjestö AICA:n edustustehtävissä. Kriitikkona Kivirinta edustaa suorastaan lajinsa ideaalia nopeasti muuttuvassa taidemaailmassa. Terävä kynä, utelias mieli ja kyltymätön avoimuus uudelle ovat kestävän työn tunnusmerkit.

Suomen arvostelijain liitto on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 700 jäsentä. Liitto toimii aktiivisesti kulttuurialalla, järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia, toimii kriitikoiden edunvalvojana, edistää kritiikin asemaa kulttuurijournalismin kentällä sekä ottaa kantaa kritiikin ja kulttuurin ajankohtaisiin kysymyksiin. Suomen arvostelijain liitossa voi olla kerrallaan korkeintaan kymmenen kunniajäsentä. 

Lämpimät onnittelut!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort