Aika: Torstaina 9.11.2023 klo 17.30–18.30
Paikka: Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Linkki striimiin: https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava/featured

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin after work -keskustelusarja jatkuu Rosebud Sivullisessa. Syksyn kolmannessa tilaisuudessa pohditaan kritiikkiä ja kriitikoiden työtä ennen ja nyt. Millaista oli työskennellä päivälehden taidekriitikkona esimerkiksi 1980- ja 1990-luvuilla, ja millaisia kritiikkitekstejä silloin julkaistiin? Mediassa on koettu lukuisia muutoksia viime vuosikymmeninä. Miten kriitikot ja kriitikon työ ovat ajan kuluessa muuttuneet? Entä mitä menneestä voidaan oppia?

Keskustelemassa ovat tietokirjailija ja toimittaja Hannu Harju sekä toimittaja ja tietokirjailija Heikki Hellman. Tilaisuuden juontaa tanssi- ja teatterikriitikko, toimittaja Maria Säkö.

Keskustelijoiden esittelyt:

Hannu Harju on tietokirjailija ja toimittaja, joka on aiemmin toiminut Tammen kustannuspäällikkönä ja Helsingin Sanomien teatteriarvostelijana. Häneltä on juuri ilmestynyt elämäkerta Jukka Kajava – Pelätty, parjattu, palvottu (Siltala).

Heikki Hellman on dosentti, journalismin ja mediateollisuuden tutkija, entinen toimittaja. Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen entinen esihenkilö (1989-2005). Tutkinut muun muassa kulttuurijournalismin muutoksia. Tuorein teos Mä lehden luin (Tampere University Press 2023) on kuitenkin yleisötutkimusta ja analysoi sanomalehden lukemista eri alustoilta.

Maria Säkö on tanssi- ja teatterikriitikko, joka on ollut alalla jo vuodesta 1997. Säkö on aloittanut kriitikonuransa Lapin Kansassa ja kirjoittanut mm. Helsingin Sanomiin vuodesta 2009. Hän tekee myös muita toimittajantöitä, on kirjoittanut tietokirjan Q-teatterista yhdessä Eeva Kempin kanssa, opettaa taiteesta kirjoittamista ja vetää teatterikustannushanketta nimeltä Teatterin Uusi Alkukirjasto yhdessä Heidi Backströmin kanssa.

Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.

Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Keskustelu striimataan ja on katseltavissa jälkeenpäin.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Lämpimästi tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort