Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos järjestää messuilla kolme keskustelutilaisuutta sekä vuosikokouksensa.

***

TIEDETORI: Miksi kaikki on niin tyhmää? Kriittinen ajattelu 2020-luvulla

Aika: Torstaina 26.10.2023 klo 14–14.30
Paikka: Kruununhaka-lava
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos

Kriittisen ajattelun taito yhteiskunnassa hapertuu: koululaisten lukutaito huononee ja yliopistot supistavat perinteisiä kulttuurin lukutaidon oppiaineita, kuten kieliä ja kulttuurintutkimusta. Osataanko poliittisia ratkaisuja enää kyseenalaistaa asiapohjalta, kun yhteiskuntaa kohtaavat suuret haasteet? Miten pärjäävät sivistys, argumentaatiotaito ja erilaisten näkemysten kunnioittaminen digitaalisten leiritulien hohteessa? Keskustelijoina toimittaja, kustantaja Kimmo Jylhämö, kulttuuritoimittaja Taija Roiha ja toimittaja Tuija Siltamäki.

***

Kritiikin klikit: kirjallisuuskritiikki päivälehdissä

Aika: Torstaina 26.10.2023 klo 15–15.30
Paikka: Hakaniemi-lava
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos

Suomenkielinen kritiikki on ollut naimisissa sanomalehti-instituution kanssa 1800-luvulta lähtien. Miten parisuhde voi tänä päivänä, kun kritiikin määrä on vähenemään päin? Saako kritiikki klikkauksia? Luetaanko kritiikkiä ja ovatko toimitukset sitoutuneet sitä julkaisemaan? Mukana keskustelussa Turun Sanomien kulttuuritoimituksen esihenkilö Tuomo Karhu, Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esihenkilö Aino Miikkulainen sekä Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli. Keskustelun vetää kriitikko, tietokirjailija Ville Hänninen.

***

Runous elää! Ja runokritiikki

Aika: Perjantaina 27.10.2023 klo 18–18.30
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos

Runoudesta ja runokritiikistä puhutaan usein julkisuudessa pessimistiseen sävyyn. Onko julkisuus irtautunut runouden todellisuudesta? Huomaako kukaan, jos ja kun runous ja sen kritiikki voivat hyvin? Median seuratessa klikkianalytiikkaa ja kirjakauppojen runohyllyjen taantuessa runous on entistä suuremmassa huomiokuopassa. Miten laadukkaille runoille saisi niiden ansaitsemaa huomiota? Mukana keskustelussa runoilija, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen, kriitikko Janne Löppönen Tuli&Savu-lehdestä sekä kriitikko Vesa Rantama.

***

Kutsu kirjallisuusjaoksen vuosikokoukseen 2023

Aika: Perjantaina 27.10.2023 klo 14
Paikka: Helsingin Messukeskus, Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellin sisäänkäynti, kokoustila 303, (Messuaukio 1, Helsinki)

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus
2. Kokousvirkailijoiden valinta
3. Todetaan kokouksen päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään jaoksen toimintakertomus edelliseltä kaudelta
5. Hyväksytään toimintasuunnitelma alkavalle kaudelle
6. Hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan valinta
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort