Aika: Torstaina 12.10.2023 klo 17.30–18.30
Paikka: Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Linkki striimiin: https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava/featured

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin after work -keskustelusarja jatkuu Rosebud Sivullisessa. Syksyn toisessa tilaisuudessa pohditaan esseen ja taiteen eri lajien suhdetta. Mitä kaikkea essee on ja mihin se pystyy? Entä miten monitaiteisuus näkyy esseissä ja keskustelijoiden omassa tuotannossa? Viimeisen viidentoista vuoden aikana on puhuttu jopa esseebuumista. Oliko sellaista koskaan vai onko se edelleen käynnissä?

Keskustelemassa ovat toimittaja ja kirjailija Aino Frilander, kirjailija ja kirjantekijä Antti Nylén sekä esseisti ja kulttuurin sekatyöläinen Henna Raatikainen. Tilaisuuden juontaa Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja, kirjallisuuskriitikko Vesa Rantama.

Keskustelijoiden esittelyt:

Aino Frilander on Helsingin Sanomien kuvataidetoimittaja ja esseisti, jonka debyyttikokoelma Los Angelesin esseet ilmestyi keväällä 2023.

Antti Nylén on helsinkiläinen kirjailija ja kirjantekijä. Hän on julkaissut useita esseeproosa- ja suomennosteoksia vuodesta 1999 lähtien. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt lähinnä Bokeh-julkaisuprojektissaan.

Henna Raatikainen on Kansallisoopperan balettioppilaitoksen käynyt kulttuurin sekatyöläinen ja esseisti, joka ei pääse eroon klassisen baletin opeista edes kirjoittaessaan. Hän on pakkomielteisen kiinnostunut baletin vaativasta kielestä ja katseesta, joista hän on kirjoittanut omakohtaisen esseeteoksen Kuinka baletti nousi jaloista päähäni (Kustantamo S&S, 2023).

Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.

Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Keskustelu striimataan ja on katseltavissa jälkeenpäin.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kritiikin after work -tilaisuudet järjestetään syksyllä aina kuukauden toisena torstaina. Seuraavalla kerralla 9.11. teemana on kritiikki/kriitikot ennen ja nyt.

Tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort