Suomen arvostelijain liitto ry, SARV julistaa haettavaksi kriitikoille suunnattuja Kopiosto-apurahoja vuodelle 2024. Hakuaika on 1.10.–31.10.2023.

Tässä haussa voi hakea apurahaa, residenssipaikkaa ja/tai työhuonejaksoa.

Kopiosto-apurahat myönnetään kohdeapurahoina arvostelijan ammattitaitoa kehittävään työskentelyyn tai opintomatkaan. Kaikkien työskentelyhankkeiden ja opintomatkojen tulee liittyä kritiikkiin, kriittiseen esseistiikkaan ja/tai kriitikon työhön.

Hakemusten tulee olla hyvin perusteltuja, ja niissä tulee olla yksityiskohtainen työsuunnitelma. Apurahaa ei myönnetä työvälineisiin tai jo toteutuneisiin hankkeisiin.

Pienin myönnettävä summa on 500 euroa. Tässä haussa voidaan jakaa 3–5 isompaa apurahaa (kuitenkin enintään 5000 euroa), joita voivat hakea myös työryhmät.

Apurahaa voivat hakea kaikki kritiikkiä tekevät. Apurahojen jaosta, residenssipaikoista ja työhuonejaksoista päättää SARVin hallitus. Apurahat rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Kopiosto-valtakirja on tärkeä kriteeri apurahojen myöntämisessä. Siksi suosittelemme Kopiosto-valtakirjan antamista SARVille arvostelijan ominaisuudessa.

Lisätietoja Kopiosto-valtakirjasta:
https://www.kritiikinuutiset.fi/kopiosto-valtakirja/

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, joka on saanut SARVin myöntämän Kopiosto-apurahan tai residenssipaikan vuodelle 2023.

APURAHAN, RESIDENSSIPAIKAN JA TYÖHUONEJAKSON HAKEMINEN

Hakuaika on päättynyt.

RESIDENSSIPAIKAT VUODELLE 2024

Suomen arvostelijain liitto ry tekee yhteistyötä Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön kanssa tarjoamalla jäsenilleen haettavaksi kahden viikon residenssijaksoja Saksassa Frankfurt an der Oderissa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissä.

SARV tarjoaa residenssipaikan saaneelle kahden viikon työskentelyjakson residenssissä sekä 500 euron apurahan matkoja varten. Residenssissä voi oleskella maksimissaan yhden kahden viikon jakson vuonna 2024.

RESIDENSSIIN HAKEMINEN

Residenssiin haetaan oheisella apurahahakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1) Mille ajanjaksolle haet residenssipaikkaa:
• 2 viikkoa: 29.4.–13.5.2024
• 2 viikkoa: 9.9.–23.9.2024

Huom! Hakemuksessa ilmoitettu residenssijakso on sitova.

2) Mitä huoneiston osaa haet, vaihtoehdot ovat:
• 1 hengen huone
• 2 hengen huone (parisänky)
• koko residenssi, sopii parhaiten työparille tai pariskunnalle

Mukaan voi ottaa lapsen, jos hakee koko residenssiä. Asunnossa on parisängyn ja yhden hengen vuoteen lisäksi 0-2-vuotiaiden matkasänky. Residenssin maksimikäyttäjämäärä on siis neljä henkilöä (0-2-vuotias lapsi mukaan lukien).

3) Miksi olet kiinnostunut residenssityöskentelystä? Miten residenssityöskentelysi liittyy kritiikkiin?

4) Ilmoita mukanasi tulevat vieraat (koko nimi):

Residenssiin hyväksytään vain hakemuksessa ilmoitetut henkilöt. Särön residenssihuoneisto sijaitsee 4. kerroksessa, eikä talossa ole hissiä. Residenssi ei siis valitettavasti sovellu liikuntaesteisille. Residenssiin ei ole mahdollista tuoda kotieläimiä. Residenssiin hakevat sitoutuvat noudattamaan Särön residenssin sääntöjä.

Lisätietoja residenssistä, asunnosta ja kulkuyhteyksistä löytyy Särön sivuilta: https://www.sarolehti.net/o/

KRIITIKKOTYÖHUONE TEKSTIN TALOSSA

Tekstin talo sijaitsee Elannon korttelissa osoitteessa Lintulahdenkatu 3, Helsinki. Talon avajaisia vietetään 22.–26.1.2024. Suomen arvostelijain liitto ry, SARV vuokraa Tekstin talon 4. kerroksesta työhuonetta (15,5 m2), ja myöntää työhuoneen käyttöjaksoja kriitikoille. Vuoden 2024 työhuonejaksoja haetaan Kopiosto-apurahahaun yhteydessä.

Työhuonejakso on tarkoitettu kritiikkiin ja/tai kriittiseen esseistiikkaan liittyvään työskentelyyn.

Työhuone on kalustettu. Sopimukseen sisältyy siivous kerran viikossa, tulostusmahdollisuus sekä järjestöjen yhteisen kahvihuoneen käyttö. Työvälineet tulee hankkia itse.

SARVin myöntämä Tekstin talon työhuoneen ja avaimen käyttöoikeus on aina henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää tai luovuttaa eteenpäin.

Tekstin talossa työskentelee lukuisia eri toimijoita, ja siksi työhuoneen käytön tulee olla siistiä ja rauhallista. Talossa ollessa ei saa aiheuttaa melua tai muuta häiriötä. Työhuoneessa ei voi järjestää tapahtumia, eikä siellä ole mahdollista yöpyä.

Työhuoneen käyttäjän tulee olla yhteistyökykyinen, osata toimia erilaisten ihmisten kanssa, noudattaa Tekstin talon sääntöjä ja toimia Suomen arvostelijain liiton ohjeiden mukaan. Työhuoneen käyttäjä vastaa itse omasta toiminnastaan. Sääntöjen ja ohjeiden vastainen toiminta johtaa työhuoneen käyttöoikeuden menetykseen.

TYÖHUONEJAKSON HAKEMINEN

Työhuonejaksoa haetaan oheisella apurahahakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1) Mille ajanjaksolle haet työhuoneen käyttöoikeutta:
• Jakso 1: 22.1.2024–6.5.2024 (15 viikkoa)
• Jakso 2: 6.5.2024–26.8.2024 (16 viikkoa)
• Jakso 3: 26.8.2024–16.12.2024 (16 viikkoa)

Huom! Hakemuksessa ilmoitettu työhuonejakso on sitova.

2) Yksityiskohtainen työsuunnitelma, josta käy selkeästi ilmi seuraavat asiat:
Miksi olet kiinnostunut työhuoneesta Tekstin talossa? Miten aiot työskennellä työhuonejakson ajan? Miten työskentelysi liittyy kritiikkiin/kriittiseen esseistiikkaan? Millaiset yhteistyötaitosi ovat?

Lisätietoja Tekstin talosta: https://www.tekstintalo.fi/

APURAHAPÄÄTÖKSET JA MAKSAMINEN

Apurahoista tiedotetaan joulukuussa 2023. Myönnetyt apurahat maksetaan 22.1.2024 jälkeen. Apuraha tulee käyttää vuoden 2024 loppuun mennessä.

APURAHASELVITYS

Apurahan, residenssipaikan ja työhuonejakson saajan on annettava apurahan käytöstä alkuperäisiin tositteisiin perustuva selvitys liiton hallitukselle apurahan käyttövuoden loppuun mennessä. Selvityksen laiminlyöjälle ei enää myönnetä Kopiosto-apurahaa, residenssipaikkaa tai työhuonejaksoa.

Myönnetyt apurahat vuodelle 2023:
https://www.kritiikinuutiset.fi/2022/12/07/sarvin-myontamat-kopiosto-apurahat-vuodelle-2023/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort