Aika: Torstaina 14.9.2023 klo 17.30–18.30
Paikka: Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Linkki striimiin: https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava/featured

Suomen arvostelijain liiton suosittu Kritiikin after work -keskustelusarja saa jatkoa Rosebud Sivullisessa. Syksyn ensimmäisessä tilaisuudessa pohditaan queeria ja toisenlaisia katseita taiteessa. Miten käsitellä monimuotoisuutta ja vaihtoehtoisia näkökulmia taiteessa? Miten keskustelijat ovat lähestyneet aihetta omassa tuotannossaan? Entä millaista teosten vastaanotto on ollut?

Keskustelemassa ovat esikoiskirjailija Tuomas Aitonurmi, kirjailija Tuuve Aro sekä kuvantekijä, tutkija ja tietokirjailija Harri Kalha. Tilaisuuden juontaa kulttuuritoimittaja, kriitikko Aleksis Salusjärvi.

Keskustelijoiden esittelyt:

Tuomas Aitonurmi on helsinkiläinen esikoiskirjailija, kirjastoammattilainen ja kriitikko. Hänen esseekokoelmansa Ruumiin ylittävä ääni ilmestyi tammikuussa 2023. Teos käsittelee traumaa, taiteita, maailman rakennelmia ja harmaita alueita.

Tuuve Aro on helsinkiläinen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja, novellikokoelmia ja lastenkirjoja. Häntä kiinnostaa marginaalisen ja vaihtoehtoisen näkökulman voima niin taiteessa kuin muussa inhimillisessä elämässä.

FT Harri Kalha on kuvantekijä, tutkija ja tietokirjailija. Kalha on taidehistorian ja sukupuolentutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen eritysalaansa ovat visuaalisen kulttuurin tutkimus sekä sukupuoleen liittyvät kysymykset.

Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.

Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Keskustelu striimataan ja on katseltavissa jälkeenpäin.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kritiikin after work -tilaisuudet järjestetään syksyllä aina kuukauden toisena torstaina. Seuraavalla kerralla 12.10. teemana on essee.

Tervetuloa!

Lukuvinkki:

Susi Nousiaisen kirjoitus monimuotoisuudesta taidekritiikissä Kritiikki näkyy! -hankkeen sivuilla: https://www.kritiikkinakyy.fi/2023/08/ei-se-aina-kerro-mika-se-on-kriitikko-sukupuolen-moninaisuutta-kasittelevan-taiteen-aarella/

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort