Aika: Lauantaina 9.9.2023 klo 17–18
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki)

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan Cross over -festivaalilla esiintyneitä taiteilijoita ja keskustelemaan koetuista esityksistä, taiteen tekemisestä ja taidekritiikistä. Mitä ajatuksia ja tunnelmia festivaalilla juuri koetut esitykset herättivät?

Keskustellaan teosten teemoista sekä siitä, miten teokset ovat syntyneet. Mitä festivaalin esitykset kertovat vammaisuudesta, yhteiskunnasta tai maailmasta?

Entä millaista palautetta taiteilijat yleensä saavat työstään ja keneltä? Millainen palaute vie työtä eteenpäin? Mikä merkitys ammattikriitikon kirjoittamalla kritiikillä voisi olla taiteilijoille? Mitä kriitikoiden tulisi tietää, kun he kirjoittavat taideteoksista, joihin liittyy vammaisuuden näkökulma, tai joiden tekijä on vammainen taiteilija?

Keskustelemassa ovat musiikkitoimittaja Wilhelm Kvist sekä festivaalin taiteilijoita: Kari Torvinen Free elecric blues bandista, rap-artisti Raiden eli Arttu Rantanen, kirjailija Hannele Cantell sekä Iiris Brocke Tarukki-yhtyeestä. Keskusteluun johdattelee kriitikko, runoilija Sanni Purhonen. Myös yleisö on tervetullut jakamaan ensivaikutelmia ja esittämään kommentteja ja kysymyksiä taiteilijoille.

Lisätietoja Cross over -festivaalista: Eucrea.fi

Oodin Maijansali on esteetön. Keskustelussa on viittomakielen tulkkaus. Cross over -tapahtuman ajaksi Maijansaliin asennetaan induktiosilmukka. Lisätietoa Keskustakirjasto Oodin saavutettavuudesta: https://oodihelsinki.fi/esteettomyys/

Keskustelu on osa kriitikoille suunnattua Vammaisuus ja taide -kurssia, jonka ovat järjestäneet yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREAn Tilaa taiteilijuuteen -hanke sekä Suomen arvostelijain liitto SARV ja Kritiikki näkyy! -hanke.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort