Kansainvälinen paikkasidonnaisen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 22. kerran Kuopiossa 12.–17.9.2023. Yli 20-vuotias festivaali on Suomen johtava live art -tapahtuma. Live art on innovatiivisen esitystaiteen sateenvarjotermi, joka käsittää eri taidemuotojen rajat ylittäviä esityksellisiä, osallistavia ja nykyhetkeen perustuvia taiteen tekemisen tapoja. ANTI-festivaalilla uudet taiteen muodot, kaupunkikulttuuri ja eri kohderyhmien tavoittaminen yhdistyvät koulutuksellisiin ja tutkimuksellisiin näkökulmiin. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin osallistuminen on yleisölle ilmaista.

ANTI-festivaali ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin festivaalilla 14.9.–17.9.2023.

Kriitikon odotetaan kirjoittavan yksi essee tai laajempi festivaalikatsaus ANTI-festivaalista Kritiikin Uutisiin. Esseessä/katsauksessa kriitikko voi tarkastella ANTI-festivaalia eri näkökulmista, esimerkkeinä osallistumiskokemus useammassa teoksessa. Esseestä/katsauksesta maksetaan 500 euron palkkio. Residenssikriitikolle maksetaan matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa sekä korvataan Kuopiossa vietettyjen päivien lounaskulut.

Hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin festivaalin teemaan liittyviä taiteellisia ja poliittisia kysymyksiä nykytaiteessa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja taiteilijoiden välille. Kriitikon taustaksi sopii monenlainen kokemus kriitikon työstä. Tärkeintä on, että hänellä on kiinnostusta pohtia festivaalin tarjontaa kritiikin näkökulmasta.

Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen tekstin julkaisuajankohdasta.

Vapaamuotoiset 2000–5000 merkin mittaiset motivaatiokirjeet tulee lähettää 30.8.2023 mennessä osoitteeseen: info(at)sarv.fi

Valinnasta ilmoitetaan syyskuun alussa.

Lisätietoja:
www.antifestival.com
Suomen arvostelijain liitto, toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594
ANTI – Contemporary Art Festival, viestintäkoordinaattori Alli Mattila, alli(at)antifestival.com, 044 7260056

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort