Aika: Torstai 31.8.2023 klo 13.45–14.45
Paikka: Helsinki puhuu -tapahtuma Espan lavalla, Esplanadin puisto, Helsinki
Tilaisuutta voi seurata myös striimattuna: helsinkikanava.fi

Ekokriittisestä nykymusiikista ja sen vaikuttavuudesta muun muassa Itämeren suojeluun ovat keskustelemassa musiikkitieteen dosentti ja Helsingin yliopiston yliopistonlehtori Juha Torvinen sekä ekologian parissa työskentelevä helsinkiläinen säveltäjä, äänitaiteilija ja äänisuunnittelija Ville Aslak Raasakka. Keskustelun moderoi kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Tutkimuksissaan Torvinen on perehtynyt suomalaisen musiikin historiaan, musiikkifilosofiaan, esoteeriseen ajatteluun musiikissa sekä musiikin ja luonnon suhteeseen.

Raasakka opettaa ekologisia menetelmiä Taideyliopistossa, jossa toimii myös ekologisen kestävyyden strategiaryhmässä. Hän myös opettaa sävellystä Sibelius-Akatemiassa, jossa viimeistelee tohtorintutkintoaan. Raasakan viimeaikaiset ekokriittiset sävellykset ovat keskittyneet kivihiilen, öljyn ja puun käyttöön.

Keskustelutilaisuuden järjestää Suomen arvostelijan liiton musiikkijaos. Helsinki puhuu -tapahtuman järjestävät Savoy-teatteri ja John Nurmisen Säätiö yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort