Suomen arvostelijain liitto on julkaissut tähän mennessä neljä vuosikirjaa, jotka ovat nyt luettavissa verkossa. Voit lukea kirjan nimeä klikkaamalla.

Kritiikki näkyy! 2023

Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton järjestämän ja Koneen säätiön rahoittaman kolmivuotisen Kritiikki näkyy! -hankkeen päätösjulkaisu ja samalla myös SARVin neljäs vuosikirja.

Kirjan toimitti Kritiikki näkyy! -hanke, eli johtoryhmän jäsenet Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak ja Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Vesa Rantama sekä hankkeen koordinaattori Maaria Ylikangas.

Kirjaan ovat kirjoittaneet Pietari Kylmälä, Camilla Lindberg, Aino Sutinen, Timo S. Tuhkanen, Maarit Jaakkola, Tero Hautamäki, Hannu Björkbacka, Marissa Mehr, Vesa Rantama, Jonas Schnor, Maaria Sainio, Heidi Backström, Margareeta Lauronen, Katri Tanskanen, Pilvi Porkola ja Mia Hannula. Julkaisun visuaalisen ilmeen on suunnitellut Samppa Ranta.

Yhteinen kritiikki 2021

Yhteinen kritiikki – näkökulmia yhteisöllisyyteen ja inkluusioon on Suomen arvostelijain liiton järjestämän ja Koneen säätiön tukeman kolmivuotisen Kritiikki näkyy! -hankkeen ensimmäinen julkaisu ja toimii samalla SARVin kolmantena vuosikirjana.

Julkaisun on toimittanut Heidi Backström ja siihen ovat kirjoittaneet Sofia Blanco Sequeiros, Anders Carlsson, Veikko Halmetoja, Riina Hannuksela, Tenka Issakainen, Oxana Jguirovskaia, Anni-Kristiina Juuso, Maija Karhunen, Aurora Lemma, Sanna Lipponen, Omppu Martin, Aura Nurmi, Päivi Taussi, Max Ryynänen, Elina Vuorimies ja Maaria Ylikangas. Esipuheen ovat kirjoittaneet Kritiikki näkyy! -hankkeen työryhmän jäsenet Riikka Laczak, Maria Säkö ja Maaria Ylikangas. Julkaisun visuaalisesta ilmeestä vastasi Samppa Ranta.

Kritiikin ääniä 2020

Suomen arvostelijain liitto julkaisi 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kritiikin juhlavuosikirjan Kritiikin ääniä Tekstejä kritiikistä 2020.

Juhlavuosikirjan alussa on Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden suojelija presidentti Tarja Halosen tervehdys. Kirjan ovat toimittaneet Mari Hyrkkänen, Riikka Laczak ja Maria Säkö, ja siihen ovat kirjoittaneet Tove Djupsjöbacka, Camilla Granbacka, Julian Honkasalo, Harri Kalha, Emilia Koivumäki, Emilia Kukkala, Martti-Tapio Kuuskoski, Tapani Kärkkäinen, Ilja Lehtinen, Vesa Rantama, Tytti Rantanen, Maria Säkö, Auli Särkiö-Pitkänen, Anton Vanha-Majamaa sekä Seiskan pojat eli Petteri Enroth ja Matti Tuomela. 70-vuotisjuhlavuoden ja vuosikirjan visuaalisen ilmeen on suunnitellut Samppa Ranta.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on tukenut Kritiikin ääniä -juhlavuosikirjan julkaisua.

Kriittinen piste 2018

Suomen arvostelijain liiton, SARV ensimmäinen kritiikin vuosikirja on nimeltään Kriittinen piste Tekstejä kritiikistä 2018.

Kirjan on toimittanut kriitikko Ville Hänninen ja siihen ovat kirjoittaneet Markku Eskelinen, Niko Hallikainen, Johanna Holmström, Maïmouna Jagne-Soreau, Otso Kantokorpi, Vesa Kurkela, Leena Kuumola, Maria Laukka, Juri Nummelin, Inka Rantakallio, Venla Rossi, Hanna Suutela, Siskotuulikki Toijonen ja Jarkko S. Tuusvuori. Julkaisun visuaalisen ilmeen on suunnitellut Samppa Ranta.

Svenska kulturfonden on tukenut kritiikin vuosikirjan julkaisua.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort