Vuonna 2020 käynnistynyt kritiikkihanke Kritiikki näkyy! päättyy kesällä 2023. Hankkeen päätösjulkaisun ilmestymistä juhlittiin lauantaina 22.4. klo 13 alkaen Villa Kivessä.

Kritiikin keinot, toimintamahdollisuudet ja asema osana demokraattista ja keskustelevaa yhteiskuntaa ovat olleet Kritiikki näkyy! -hankkeen keskiössä. Kritiikki näkyy! -artikkelijulkaisussa nousevat esiin kritiikin rakentavat ja luovat ulottuvuudet. Kritiikki on paikallista, dialogista, syventävää ja syventyvää.

Julkkareiden ohjelmassa keskusteltiin paikallisen kritiikin ja kulttuurijournalismin tekemisestä sekä taiteen ja kirjoittamisen suhteesta kriitikon ja performanssitaiteilijan näkökulmasta. Lisäksi nähtiin hankkeen viimeinen kritiikkiperformanssi.

Ohjelma

13.00 Tilaisuuden avaus & Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Vesa Rantaman tervetuliaissanat.

13.15 Keskustelu: Miten tehdään lähikritiikkiä? Miltä näyttää kulttuurijournalismin ja kritiikin tilanne eri puolilla Suomea? Mukana keskustelussa olivat Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ja Keskipohjanmaan alueella toimiva freelance-kriitikko Hannu Björkbacka. Keskustelun veti Aleksis Salusjärvi.

14.15 Tauko

14.30 Keskustelu: Miten kirjoittaa taiteen kanssa? Kriitikko ja nykytaiteen tutkija tutkija Mia Hannula ja esitystaiteilija ja -tutkija Pilvi Porkola keskustelivat taiteen ja kritiikin suhteesta. Miten kirjoitetaan taiteen kanssa? Keskustelun veti Kritiikki näkyy! -hankkeen projektikoordinaattori Maaria Ylikangas.

15.30 Kritiikki näkyy – jälkisanat, Kritiikki näkyy! -julkaisun tekijöiden kukitus ja Aleksis Salusjärvi haastatteli näyttelijä Laura Rämää kritiikkiperformanssista.

15.50 Juhlitaan! DJ Interneiti soitti ja tanssilattia oli vapaa.

Tilaisuuden aikana koettiin Laura Rämän kritiikkiperformanssi. Tapahtuman juonsi Aleksis Salusjärvi.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort