Aika: Torstaina 9.3.2023 klo 17.30–18.30
Paikka: Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki

Taiteen ja aktivismin suhde tiivistyy ja korostuu kriisien maailmassa. Taiteen kyky kyseenalaistaa ja kuvitella liittyy konkreettisesti poliittiseen todellisuuteen. Millaisiin muutoksiin aktivistinen taide pyrkii? Mitä se merkitsee tekijälleen?

Kuvataiteilija Teemu Mäki ja tutkija, kuvataiteilija Marjatta Oja keskustelevat taiteen ja aktivismin suhteesta. Keskustelun juontaa kirjailija, toimittaja Emilia Männynväli.

Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.

Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Keskustelu avaa Kritiikki näkyy! -hankkeen ja Suomen arvostelijain liiton Kulttuurin after work -keskustelusarjan. Syväluotaavia ajankohtaiskeskusteluja käydään kevään aikana yhteensä neljä, seuraavan kerran 13.4.2023. Sama aika, sama paikka. Kaikki keskustelut striimataan.

Keskustelijat:

Teemu Mäki on kuvataiteilija ja ohjaaja, sekä kirjoittaja ja tutkija. Mäen oopperaa Ihmisen jälkeen / Posthuman esitetään Tanssin talossa 3.-7.3.2023 (sävellys: Max Savikangas, liberetto ja ohjaus Mäen).

Emilia Männynväli (ent. Kukkala) on kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut myös taidekritiikkiä. Männynväli on kiinnostunut valtasuhteista ja vastarinnasta. Tuoreimmassa esseeteoksessaan hän pyrkii luonnostelemaan elonkehälle ja -kirjolle kestävää olemisen tapaa.

Marjatta Oja on kuvataiteilija ja kuvataiteen tohtori, joka on mukana Taiteilija-aktivisti post-fossiilisessa murroksessa -tutkimushankkeessa (Taideyliopiston Kuvataideakatemia). Oja on tehnyt kuvataidetta 1980-luvun lopulta lähtien. Hänen töihinsä kuuluvat mm. yhteistyö Coast Guard Girrls -projektissa (Manifesta13, 2020), jonka aktivistiset aiheet liittyvät esimerkiksi merenpinnan nousuun, ihmisen liikkumiseen eri maiden välillä, uusiin kommunikointitapoihin sekä paikalliseen ja henkilökohtaiseen tietoon. Ojan seuraava ekologisesti kriittinen näyttely avautuu 3.8.2023 Galleria Sculptorissa Helsingissä (yhdessä kuvanveistäjä Kristina Sedlerova-Villasen kanssa).

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort