Aika: Torstaina 20.4.2023 klo 16.30–19.00
Paikka: Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus, A-siipi, Sali A2 (Vanha päärakennus, Otakaari 1, Espoo)
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liitto ry / Kuvataidejaos

Luontokato on luonnon monimuotoisuuden, elonkirjon heikentymistä. Se tarkoittaa yksilöiden määrän vähentymistä pahimmillaan sukupuuttoon asti, mutta myös lajien geneettisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien köyhtymistä. Keskustelutilaisuudessa pohditaan tieteen ja taiteen dialogia muuttuvassa tilanteessa. Minkälaisia strategioita meillä on käytössämme? Entä miten luontokatoa olisi mahdollista hillitä esimerkiksi kaupunkiympäristössä?

Tilaisuuden alustajina ovat apulaisprofessori Elisa Lähde ja taiteilija Noora Sandgren.

Elisa Lähde on Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin apulaisprofessori, joka on työssään perehtynyt erityisesti kaupunkiympäristön kestävien ratkaisuiden yhteistoiminnalliseen kehittämiseen ja tutkimiseen erityisesti vihreän infrastruktuurin, ekosysteemipalveluiden ja ilmastonmuutokseen sopeutumisen osalta. Lähdettä kiinnostaa erityisesti systeemisen lähestymistavan soveltaminen suunnittelutyöhön ja käynnissä olevan muuttuvan yhteiskunnallisen luontosuhteen uudelleenmuotoilu.

Noora Sandgren on kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja, jonka työskentely pohjaa valokuvaan, tekstiin, tilallisiin ja tapahtumallisiin elementteihin. Paikkasensitiivisessä työssään häntä kiinnostavat vuorovaikutus, suhteet, fluidin teema sekä ainesten elävyys moninaisissa punoksissa. Hänen taidettaan on ollut esillä useissa näyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti. Sandgren on aktiivinen Suomen Biotaiteen seuran jäsen ja toimii erilaisissa yhteis- ja yhteisötaideprojekteissa taiteilijana, fasilitaattorina ja kuraattorina. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen koulutusohjelmasta ja tekee opintoja kuvataidekasvatuksen maisteriohjelmassa. Aiemmin hän valmistui Helsingin yliopistosta sosiaalispsykologian ohjelmasta valtiotieteiden kandidaatiksi.

Lämpimästi tervetuloa!

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort