Kemin kaupunginteatterin 75-vuotisjuhlavuosi on päättymässä järkyttävällä tavalla. Ammattiteatteritoiminta Kemissä on joutunut kierteeseen, joka voi päättyä toiminnan loppumiseen. Kunnallinen teatteri syntyi vuonna 1947, aiemmin yhdistyneiden Kemin Työväen Näyttämön ja Kemin Teatterin jalustalle.

Kaupunginteatterin siirtäminen Meri-Lapin Teatteriyhdistykselle ei onnistu ilman, että yhdistys saisi kunnollisen esiintymistilan.

Kemin kaupunginteatteri on Suomen toiseksi vanhin kunnallinen teatteri ja Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri. Teatterin katsojamäärien alamäki ei johdu taiteellisen intohimon tai taiteellisen tason puutteesta vaan Kulttuurikeskuksen ja Kemin Pirtin toimitilojen sulkemisesta sisäilmaongelmien takia. Teatteri on joutunut toimimaan rajallisissa ja epäkäytännöllisissä evakkotiloissa vuosikausia.

Kaupunki on tässä tilanteessa pyytänyt tukea naapurikunnilta ja esittänyt eduskunnalle toiveen 300 000 euron joululahjarahasta entisen pankin tilojen remonttiin teatterin kotinäyttämöksi suunnitelmien mukaan.

Vetoamme Kemin kaupungin poliittisiin päättäjiin ja valtiollisiin päättäjiin, että teatteriyhdistyksen tilakysymys voidaan ratkaista ja teatteritoiminta edelleen jatkua Kemissä.

Suomen arvostelijain liitto ry, Tanssi- ja teatterijaos

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort