Kritiikki näkyy! -hanke julkaisee lähikritiikkiä vielä kevään 2023 ajan. Tule mukaan!

Mitä on Lähikritiikki?

Lähikritiikki on arvioita lehden ilmestymispaikkakunnan tai levikkialueen taiteesta: esityksistä, konserteista, näyttelyistä, kirjoista – ja niin edelleen. Lähikritiikkiä ilmestyy paikallislehdissä.

Miksi Lähikritiikkiä tehdään?

Kritiikki on osa elävää paikallisjournalismia. Kritiikki voi nostaa esiin tekijöitä paikalliskulmasta, ja luoda keskustelua taiteesta. Kritiikki kertoo uudesta taiteesta ja pystyy antamaan sille aluesidonnaista merkitystä.

Kuka valitsee kohteet ja tekijät Lähikritiikkiin?

Kritiikki näkyy! toimii välittäjänä, eli pyrkii edesauttamaan kriitikoiden verkostoitumista. Toimeksiantoja koskevat päätökset kuuluvat julkaisevalle medialle. Kritiikki näkyy! tukee paikallislehtien kritiikkijulkaisuja maksamalla palkkion tekijälle.

Miten löydän paikallislehden?

Suomessa ilmestyy yli 150 paikallislehteä. Mikä tahansa asuinalueesi tilattavista tai ilmaisjakelussa olevista lehdistä voi haluta julkaista kritiikkiä. Kritiikki näkyy! voi välittää toimitusten yhteystietoja ja auttaa tiedusteluissa.

Mitä Lähikritiikistä maksetaan?

Kritiikki näkyy! -hanke maksaa yhdestä yhteistyöhön lupautuneessa lehdessä ilmestyneestä kritiikistä 250 euroa tekijälle. Tarjoamme myös mahdollisuutta mentorointiin sekä lähikriitikoille että paikallislehtien toimituksille. Yhteistyössä tuotetut jutut julkaistaan paitsi paikallislehdessä myös hankkeen verkkosivuilla osoitteessa kritiikkinakyy.fi.

Kuka voi ilmoittautua Lähikritiikin tekijäksi?

Ilmoittautua voi ympäri Suomen. Voit olla jo kokenut kriitikko tai opettelemassa kritiikin kirjoittamista. Voit joka tapauksessa hyödyntää hankkeen tarjoamaa mentorointimahdollisuutta. Lähikriitikon ei tarvitse olla Suomen arvostelijain liiton jäsen.

Miten ilmoittaudun mukaan?

Lähetä sähköposti-ilmoittautuminen osoitteeseen kritiikki.nakyy@sarv.fi. Kerro ilmoittautumisessa:

  1. Millä alueella toimit (maakunta + paikkakunnat)
  2. Mikä on taiteenalasi
  3. Milloin voit aloittaa

Mitä sitten tapahtuu?

Kritiikki näkyy! ei voi luvata ilmoittautuneille toimeksiantoja. Kaikki lehdet eivät ole kiinnostuneita yhteistyöstä, ja toisinaan käy niin, että alueelta ei löydy yhtään yhteistyökumppania.

Ilmoittautumisesi jälkeen hankkeesta otetaan yhteyttä, ja katsotaan alueesi mahdolliset yhteistyökumppanit.

Juttusi ilmestyy ensin paikallislehdessä, ja myöhemmin hankkeen verkkosivuilla.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja: maaria.ylikangas@sarv.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort