Helsingin Kirjamessut järjestetään 27.–30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Suomen arvostelijain liitto järjestää keskustelutilaisuuden Hakaniemi-lavalla sekä kolme keskustelua Kritiikin Uutiset -lehden, kirjallisuusjaoksen ja Kritiikki näkyy! -hankkeen kanssa Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n lavalla 6f10.

***

Lukemalla kirjailijaksi?

Aika: Torstaina 27.10.2022 klo 14.30
Paikka: Hakaniemi-lava
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liitto ry

Toimittaja Ronja Salmi kiinnitti Yleisradion kolumnissaan huomiota siihen, että kirjailijoina debytoivat eivät nykyään välttämättä itse lue kirjoja. Mitä kaikkea he menettävätkään?

Kirjailija Johanna Venho kirjoitti Parnassossa nuorena ihailemistaan kirjailijoista: ”Asettelin harakanvarpaita heidän sanojensa lomaan, olin oppilapsi, tunnistin heimoni.”

Myös Nuori Voima -lehden uusi numero Muusat juhlistaa inspiroivaa lukemista ja tradition elävöittävää voimaa.

Keskustelussa Johanna Venho ja Nuori Voima -lehden päätoimittaja Taija Roiha kertovat, mitä lukeminen on heille merkinnyt ja miksi se on yleensäkin tärkeää. Kriitikko Vesa Rantama moderoi.

***

Kritiikki julkisuuden paineessa

Aika: Perjantaina 28.10.2022 klo 15.00–15.30
Paikka: Kultin lava 6f10
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liitto, Kritiikki näkyy! -hanke

Toisinaan taidearvostelu johtaa julkiseen debattiin, jossa kritiikko on osapuolena. Mitä se merkitsee kriitikon kannalta? Konflikteista ja julkisuudesta keskustelevat kriitikko ja taidehistorioitsija Mia Hannula ja mediatutkija, sukupuolentutkimuksen professori Anu Koivunen. Haastattelijana kriitikko Maaria Ylikangas, Kritiikki näkyy! -hanke.

***

Turvaton tila kritiikissä

Aika: Lauantaina 29.10.2022 klo 15.00–16.00
Paikka: Kultin lava 6f10
Järjestäjät: Kritiikin Uutiset

Kritiikki on lähtökohtaisesti konfliktin, erimielisyyden ja kyseenalaistamisen aluetta. Konfliktit tulisikin ottaa kritiikissä ilolla vastaan, koska ne kertovat kulttuurin elinvoimaisuudesta. Kriitikko Herman Raivio ja kulttuuritoimittaja Taru Torikka keskustelevat aiheesta ”Turvaton tila kritiikissä”. Keskustelua moderoi Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski.

***

Romaanin arkkitehtuuri: haastattelussa Eeva Turunen

Aika: Sunnuntaina 30.10.2022 klo 13.00–13.30
Paikka: Kultin lava 6f10
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos

Keskustelussa puhutaan Eeva Turusen uutuusromaanista Sivistynyt ja miellyttävä ihminen (Siltala). Millainen on hänen romaaninsa arkkitehtuuri? Mitä romaanilla voi kertoa, jos sen kaikista perinteisimmän muodon rikkoo? Kirjailija Eeva Turusta haastattelee kriitikko, esseisti Sofia Blanco Sequeiros.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort