Suomen arvostelijain liiton Kritiikin punnukset saavat tänä vuonna kirjailija Heikki Kännö Turusta ja näyttelijä Aada Sevón Sauvosta. Kritiikin punnuksia on jaettu vuodesta 1979 lähtien.

Taidemaalari ja kirjailija Heikki Kännö saa Kritiikin punnukset omaleimaisesta ja korkeatasoisesta kirjailijantyöstään. Hän on julkaissut viiden vuoden aikana neljä laajaa ja hienoa Sammakon kustantamaa romaania. Esikoisromaani Mehiläisentie ilmestyi vuonna 2017. Sömnö, jolla Kännö voitti Runeberg-palkinnon 2019, ilmestyi vuonna 2018. Runoilija oli vuoden 2020 Finlandia-palkintoehdokkaana, ja uusin kirja Ihmishämärä ilmestyi vuonna 2022. Pitkään valmisteluun ja ajattelutyöhön pohjautuvissa romaaneissaan Kännö vie lukijat myyttien ja esoterian maailmoihin ja huimiin historiallisiin eurooppalaisiin rinnakkaistodellisuuksiin, jotka saattavat muistuttaa omiamme tai sitten eivät. Kriitikoiden arvostama kirjailija on Suomen Umberto Eco. Heikki Kännön verstaasta on tulossa lisää kirjoja, joita sopii odottaa.

Näyttelijä Aada Sevón saa Kritiikin punnusten Taikapunnuksen läpimurtoroolityöstään Timo Väntsin hienosti dramatisoimassa ja ohjaamassa Sauvon kesäteatterin näytelmässä Vihervaaran Anna, joka oli viime kesän suurmenestys Varsinais-Suomessa. L.M. Montgomeryn rakastettuun Annan nuoruusvuodet -kirjaan pohjautuvan näytelmän päähenkilönä Anna Shirleynä Aada Sevón luo roolissaan taitavasti ja fyysisesti nuoren tytön uskottavan kehityskertomuksen aikuisuuden kynnykselle. Vihervaaran Annana Sevón hallitsee illasta toiseen näyttämöä ja saa kanssanäyttelijänsäkin hienoihin suorituksiin. Livet är lokalt! Onnittelut menevät Aada Sevónin Taikapunnuksen myötä myös koko Sauvon kesäteatteriyhteisölle, joka osoittaa paikallisen omaleimaisen kulttuurin merkityksen yhdentyvässä maailmassa.

Kritiikin punnukset on Suomen arvostelijain liiton ainoa alueellinen tunnustuspalkinto. Kritiikin punnukset myönnetään varsinaissuomalaisille taiteilijoille.

Palkinnon aiemmin saaneet

Lisätietoja:
Turun osaston puheenjohtaja Kari J. Kettula, kari.j.kettula(a)gmail.com, puh. 0400 820 534
Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(a)sarv.fi, puh. 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort