Aika: Torstaina 13.10.2022 klo 17–20
Paikka: Maijansali, Keskustakirjasto Oodi, Helsinki

Kritiikki näkyy! -hanke ja Suomen arvostelijain liitto ry järjestävät kulttuurialan itsensätyöllistäjille infoillan, jossa puheenaiheina ovat apurahat, sosiaaliturva, toimeentulo ja urasuunnittelu. Tervetuloa kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Iltaan on vapaa pääsy.

OHJELMA

17.00 Apurahat –Mitä kannattaa ottaa huomioon apurahoja hakiessa? Miten Suomen kulttuurirahasto ja Taike rahoittavat henkilökohtaista työskentelyä tai hankkeita esimerkiksi journalismin saralla? Alustajina erityisasiantuntija Johanna Ruohonen (Suomen Kulttuurirahasto) sekä taiteen tukemisen päällikkö Henri Terho (Taike).

18.00 Itsensätyöllistäjän sosiaaliturva –Itsensätyöllistäjien sosiaaliturva on tunnetusti monimutkainen. Miten yrittäjyys yhdistyy apurahoihin? Mitä tehdä, kun sairastuu tai saa lapsen? Entä eläke? Aiheeseen johdattaa vapaa toimittaja ja Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen. Hän on tehnyt uudistetun Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaan, joka ilmestyi helmikuussa 2022.

19.00 Toimeentulo ja urasuunnittelu freelancerin työssä. Kokemuksiaan freelancer-työstä kertoo vapaa journalisti ja Helsingin Sanomien kriitikko Arttu Seppänen.

Illan juontaa kirjallisuuskriitikko, Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Vesa Rantama.

 

Tilaisuus on osa Kritiikki näkyy! -hankkeen “Kritiikki ja raha” -teemaista syksyn ohjelmaa. Webinaari järjestetään 11.10.2022 ja keskustelutilaisuus kulttuuripolitiikasta 8.11.2022. Tilaisuuksista tiedotetaan myöhemmin.

Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton hallinnoima ja Koneen säätiön rahoittama hanke kritiikin monimuotoistamiseksi ja sen aseman parantamiseksi. 

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort