Aika: Torstaina 25.8.2022 klo 12.30–14.00
Paikka: Helsinki puhuu -tapahtuma, Espan lava, Esplanadin puisto, Helsinki
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liiton (SARV) musiikkijaos

Runoja on aina laulettu ja sävelletty. Lied tämän ilmentymänä on kuin runouden ja musiikin rakkausliitto. Onko nykyinen esitetty runous osa samaa jatkumoa vai onko runon suhteessa musiikkiin tapahtunut katkos? Suomen arvostelijain liiton (SARV) musiikkijaoksen järjestämässä keskustelussa musiikin ja runouden rakkausliittoon perehtyvät kriitikko, SARVin puheenjohtaja Vesa Rantama ja kirjallisuuden tutkija Toni Lahtinen alias Pelle Romantika. Keskustelun moderoi kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Tilaisuuden aluksi kuullaan musiikkiesitys ja keskustelu alkaa noin klo 13.15.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla kahden viikon ajan.

***

Helsinki puhuu kaksi päivää Espan lavalla

Helsinki puhuu jälleen 24.-25.8.2022 klo 12–18 ajankohtaisista aiheista. Keskiviikkona ja torstaina keskustellaan mm. siitä, onko Itämeri päästölähde vai hiilinielu, miten selvitä ekoahdistuksesta, miten sujuu kulttuuriväeltä lobbaaminen ja millaista tulevaisuutta kulttuurialalle povataan. Kuuluuko vähemmistöjen ääni, jos kaikki puhuvat? Kuunteleeko kukaan?

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa ”ääni” annetaan myös mm. selko- ja viittomakielille. Keskustelujen lomassa kuullaan musiikkia ja mm. viittomakielistä runoutta.

Helsinki puhuu -keskustelutapahtumaa voi seurata paikan päällä Espan lavalla tai suorana striiminä Helsinki-kanavalla ja hs.fi:ssä. Tapahtumalla halutaan mahdollistaa moniääninen keskustelufoorumi, herättää ja lisätä keskustelua kansalaisten kesken sekä kannustaa yhteiskunnalliseen toimintaan. Yleisö voi esittää etukäteen kysymyksiä ja keskusteluaiheita osoitteeseen espanlava@hel.fi.

Tapahtuman järjestävät Savoy-teatteri ja kulttuurikeskus Caisa yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Mukana myös: Selkokeskus, Suomen arvostelijain liitto, Kulta ry, Ursa Minor, SKS Kirjat.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort