Kritiikki näkyy! -hanke avaa haettavaksi viisi residenssiä taidekriitikoille. Residenssit on suunnattu Suomesta ulkomaille lähteville. Haku on avoinna 16.5. saakka.

Hakea voi suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi (the announcement will be published in English later / annonsen på svenska lite senare).

Residenssit on suunnattu eri taiteenalojen kriitikoille: kirjallisuus, tanssi/teatteri, kuvataide, elokuva ja musiikki ovat mukana. Residenssit kestävät noin viikon ja ne on pyritty rakentamaan jonkin tapahtuman ympärille. Ne on tarkoitettu kriitikon ammattitaidon syventämiseksi ja verkostoitumiseen.

Voit hakea residenssiä, jos olet taidekriitikko tai taiteesta kirjoittava. Hanke maksaa apurahan matka- ja majoituskustannuksiin, kriitikko vastaa itse matkan ja majoituksen varaamisesta kohteesta. Avustuksen summat vaihtelevat kohteen saavutettavuuden ja hintatason mukaisesti. Hakijan edellytetään osallistuvan suunnitellulle festivaalille tai tapahtumaan.

Ohjelma kussakin kohteessa sekä järjestelyt lippujen hankkimiseksi tai akkreditoitumiseksi sovitaan tapauskohtaisesti kriitikon kanssa. Kohteessa jää aikaa tutustumiseen ja työskentelyyn.

Residenssikriitikko sitoutuu kirjoittamaan hankkeen blogiin. Tekstin voi kirjoittaa suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Residenssit

Huomaa, että päivämääriksi on merkitty vain festivaalipäivät. Matka-aika on noin viikko. Kunkin residenssin matkapäivät sovitaan kriitikon kanssa erikseen.

Kirjallisuus

Göteborg, Ruotsi. Göteborgin kirjamessut järjestetään 22.-25.9.2022.

Musiikki

Riika, Latvia. Skaņu Mežs -festivaali. Kokeellisen musiikin festivaali Skaņu Mežs järjestetään Riiassa 23.-24.9.2022.

Kuvataide

Kaunas/Vilna, Liettua. Kaunas on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2022. Tapahtumia ja näyttelyitä on pitkin vuotta, residenssin voi ajoittaa elo-lokakuun väliselle ajalle. Vilnassa järjestetään 7.-9.10.2022 ArtVilnius’22 Contemporary Art Fair, joka on Itä- ja Pohjois-Euroopan suurin ja vanhin nykytaiteeseen keskittyvä messutapahtuma.

Tanssi

Hammerfest, Norja. Danse Festival Barents järjestetään 9.-13.11.2022.

Elokuva

Göteborg, Ruotsi. Göteborgin elokuvafestivaali järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa 2023. Ennakkotietoja ei ole vielä julkaistu. Residenssi sijoittuu elokuvafestivaalin yhteyteen sovitusti.

HAKUOHJEET

Residenssiin haetaan lähettämällä motivaatiokirje ja CV. Hakemuksen voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vapaamuotoisen motivaatiokirjeen pituus saa olla 2000-5000 merkkiä. CV:sta (yksi liuska) tulee ilmetä erikoistuminen kriitikkona ja uran pituus. Liitäthän myös yhteystietosi hakemukseen.

Molemmat dokumentit lähetetään pdf-muodossa osoitteeseen residency@sarv.fi.

Valituille ilmoitetaan 10.6.2022 mennessä.

Tiedustelut: kysymyksiä (suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi) voi lähettää hankkeen koordinaattorille osoitteeseen maaria.ylikangas@sarv.fi. Puhelinpäivystys (suomeksi ja englanniksi) tiedusteluille 3.5. klo 13-15 sekä 11.5. klo 13-15, puh. 045 320 1373.

Huomaathan, että pandemian ja Ukrainan sodan vuoksi saattaa tulla hankkeesta riippumattomia matkustusrajoituksia tai peruuntumisia. Seuraathan tiedotusta! Kritiikki näkyy! voi järjestellä residenssejä uudelleen tällaisissa tapauksissa.

Residenssit on järjestetty yhteistyössä Suomen arvostelijain liiton ja Koneen säätiön kanssa.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort