Aika: Torstaina 24.3.2022 klo 13-16
Paikka: Kuutio, Keskustakirjasto Oodi, Helsinki
Järjestäjä: Kritiikki näkyy! -hanke ja Suomen arvostelijain liitto

Mitä poliittista on taiteen arvostelemisessa? Miten politiikka vaikuttaa näkökulmiin, kysymyksenasetteluihin, millaisia suhteita kritiikki voi rakentaa avoimesti poliittiseen taiteeseen? Kritiikki näkyy! -hanke ja Suomen arvostelijain liitto järjestävät työpajan teemalla kritiikki ja politiikka. Työpaja on maksuton.

Työpajaan tulijoille suositellaan osallistumista myös Art Criticism and Politics -webinaariin 10.3.2022 klo 13-16. Tallenne webinaarista julkaistaan muutamaa päivää myöhemmin.

Työpajassa käsitellään kysymyksiä politiikan ja kritiikin rajapinnoilla. Joskus keskustelu kritiikistä on liukasta kuin saippua: milloin tietää, kun omassa tekstissä jotain menee pieleen? Miten lopultakin ollaan vastuussa omasta tekstistä? Entä mikä on kritiikin suhde aktivismiin, kun kyse on niinkin laajoista seikoista kuin ekokriisi tai sananvapaus? Miten taidekritiikki löytää analyyttisen väylänsä sosiaalisen median kiihdyttämän tarinatalouden tuotantokoneistoissa?

Kouluttajina ovat toimittaja, kirjailija Markus Leikola, narratologi, kirjallisuudentutkija Maria Mäkelä sekä toimittaja, kirjailija Riikka Suominen.

Työpaja on suunnattu taidekritiikoille ja taiteesta kirjoittaville. Työpajassa voi luottamuksellisessa ilmapiirissä keskustella omaan kirjoittamiseen ja kritiikin parissa toimimiseen liittyvistä kysymyksistä. Osallistuminen etänä ei ole mahdollista.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen kritiikki.nakyy@sarv.fi viimeistään 21.3.2022. Osallistujamäärä on rajattu.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort