Suomen arvostelijain liiton (SARV) puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2022–2023 on valittu pitkän linjan kirjallisuuskriitikko, Nuori Voima -lehden toinen päätoimittaja Vesa Rantama. Puheenjohtajan valinnasta päätettiin Suomen arvostelijain liiton syyskokouksessa 20.11.2021 Helsingissä.

Rantama on toiminut Suomen arvostelijain liiton hallituksessa vuodesta 2018 lähtien ja kaksi viimeisintä vuotta varapuheenjohtajana. Rantama toteaa valinnastaan:
”Kritiikki on minulle paitsi puhetta taiteesta, myös olennainen osa yhteiskunnallista keskustelua. Haluan olla SARVissa mukana edistämässä laajaa ymmärrystä kritiikin merkityksestä ja mahdollisuuksista. Tähän myös Kritiikki näkyy! -hanke on oivallinen väylä.”

Kriitikko Vesa Rantama. Kuva: Jouni Viitala

Suomen arvostelijain liiton toteuttama ja Koneen Säätiön rahoittama kolmivuotinen Kritiikki näkyy! -hanke jatkuu vuoteen 2023 saakka. Valinnan myötä Rantama siirtyy osaksi hankkeen johtoryhmää, jossa toimivat liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak ja projektikoordinaattori Maaria Ylikangas. Laczak ja Ylikangas toivottavat Rantaman mielihyvin tervetulleeksi hankkeeseen:
”Vesa Rantamalla on monipuolinen näkemys kulttuurijournalismiin ja kritiikin kehittämiseen. Hän on tuttu yhteistyökumppani vuosien ajalta ja täydentää hankkeen johtoryhmää mainiosti.”

Puheenjohtajana vuosina 2016–2021 toiminut Maria Säkö suuntaa ensi syksynä opintovapaalle ulkomaille ja ennen sitä keskittyy teatteritekstikustantamon pyörittämiseen. Säkö toteaa:
”Oli suuri ilo olla puheenjohtajana näin osaavassa ja kiinnostavassa ja ajan hermolla elävässä järjestössä, joka on antanut minulle paljon oppia ja kohtaamisia, joista ammennan loppuelämäni. On hienoa saada jatkajaksi uuden sukupolven edustaja ja näkemyksellinen kritiikin puolestapuhuja!”

Suomen arvostelijain liitto on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 800 jäsentä. Liitto toimii aktiivisesti kulttuurialalla, järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia, toimii kriitikoiden edunvalvojana, edistää kritiikin asemaa kulttuurijournalismin kentällä sekä ottaa kantaa kritiikin ja kulttuurin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja 2022–2023 Vesa Rantama, vesa.rantama(at)gmail.com, 050 368 0072
Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort