Helsingin Kirjamessut järjestetään 28.–31.10.2021 Helsingin Messukeskuksessa. Suomen arvostelijain liitto (SARV) ja Kritiikin Uutiset ovat mukana Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n osastolla 6f2. SARVin kirjallisuusjaos järjestää messuilla kolme tilaisuutta ja vuosikokouksensa ja Kritiikin Uutiset toteuttaa keskustelutilaisuuden Kultin lavalle.

Feminismi kirjallisuuskritiikissä

Aika: Perjantai 29.10.2021 klo 18.00–18.30
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos

Feministinen ajattelu ja teoria ovat jo vuosikymmenten ajan olleet osa kirjallisuuden tutkimusta ja kirjallisuusteoriaa. Nykyään monet taidekriitikot, kirjallisuuskriitikot mukaan lukien, käyttävät feminististä ajattelua, kirjallisuusteoriaa ja filosofiaa osana omaa työskentelyään. Miksi feministinen ajattelu on tarpeellinen kriittisen ajattelun työkalu kirjallisuuskriitikolle? Yksi feministisen kirjallisuusteorian lähtökohdista on laajentaa käsitystä siitä, mikä on arvokasta kirjallisuutta ja miksi, mutta voiko feministisen ajattelun käyttäminen kirjallisuuskritiikissä myös kääntyä tätä tavoitetta vastaan? Keskustelemassa Eleonoora Riihinen ja Ville Hämäläinen. Moderaattorina Sofia Blanco Sequeiros.

***

Mitä on äänikirjakritiikki?

Aika: Perjantai 29.10.2021 klo 18.30–19.00
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos, Kritiikin Uutiset – Kritikernytt

Äänikirjojen kuuntelu on lisääntynyt huimasti vuodesta 2018 lähtien. Nykyisin myös osa kirjoista kirjoitetaan suoraan suoratoistopalveluihin ilman, että sitä on saatavana luettavassa muodossa. Äänikirjat ovat tähän mennessä olleet pudokkaan asemassa kirjallisuuskritiikin saralla. Mitä kriitikon tulisi ottaa huomioon arvioidessa äänikirjaa? Entä miten äänikirjan kritiikki eroaa kuunnelmakritiikistä? Keskustelemassa kriitikot Sampsa Oinaala ja Maaria Ylikangas. Moderaattorina Johanna Osváth.

***

Aikuisten nukketeatteri taidemuotona ja sen kritiikki

Aika: Lauantai 30.10.2021 klo 17
Paikka: Kultti-lava
Järjestäjä: Kritiikin Uutiset – Kritikernytt

Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskosken kanssa keskustelemassa nukketeatterista väitellyt vapaa tutkija ja Suomen UNIMA ry:n puheenjohtaja (Union Internationale de la Marionnette) Katriina Andrianov sekä nukketeatteritaiteilija ja Nukketeatteri-lehden päätoimittaja Laura Sillanpää.

***

Kritiikkitapaus: Tarvitaanko kotimaista kirjallisuutta?

Aika: Sunnuntai 31.10.2021 klo 10.30–11.30
Paikka: Töölö-lava
Järjestäjät: Suomen arvostelijain liiton kirjallisuusjaos, Särö

Kritiikkitapaus-keskustelu käsittelee kirjallisuuden ylirajaisuutta, suhdetta kieleen sekä kritiikin merkitystä ja vastuuta keskustelussa. Keskustelemassa ovat keväällä romaanit julkaisseet kirjailija-toimittaja Koko Hubara, kirjailija-muusikko Niillas Holmberg ja kirjailija-kustannustoimittaja Nina Gimishanova sekä puhutun esseeteoksen julkaissut tutkija-kirjailija Olli Löytty. Moderaattorina Vesa Rantama.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort