Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 20. kerran Kuopiossa 14.–19.9.2021. Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista, antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

ANTI-festivaali ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin festivaalilla 16.–19.9.2021.

Kriitikon odotetaan kirjoittavan yksi essee tai laajempi festivaalikatsaus ANTI-festivaalista Kritiikin Uutisiin. Esseessä/katsauksessa kriitikko voi tarkastella ANTI-festivaalia eri näkökulmista, esimerkkeinä osallistumiskokemus useammassa teoksessa. Esseestä/katsauksesta maksetaan 500 euron palkkio. Residenssikriitikolle maksetaan matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa sekä korvataan Kuopiossa vietetyn päivän lounaskulut.

Hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin festivaalin teemaan liittyviä taiteellisia ja poliittisia kysymyksiä nykytaiteessa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja taiteilijoiden välille. Kriitikon taustaksi sopii monenlainen kokemus kriitikon työstä. Tärkeintä on, että hänellä on kiinnostusta pohtia festivaalin tarjontaa kritiikin näkökulmasta.

Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen tekstin julkaisuajankohdasta.

Vapaamuotoiset 2000–5000 merkin mittaiset motivaatiokirjeet tulee lähettää 30.8. mennessä osoitteeseen: puheenjohtaja(at)sarv.fi

Lisätietoja:
www.antifestival.com
Suomen arvostelijain liitto, puheenjohtaja Maria Säkö, puheenjohtaja(at)sarv.fi, 044 0760917
ANTI – Contemporary Art Festival, ANTI-päällikkö Elisa Itkonen, elisa(at)antifestival.com, 050 3052005

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort