Aika: Torstaina 27.5.2021 klo 14–16(16.30), ennakkoilmoittautuminen
Paikka: Verkkokoulutus Zoomissa

Tervetuloa SARVin järjestämään inkluusiokoulutukseen!

Inkluusiokoulutus sisälsi ajankohtaisia näkökulmia kriitikon nykypäivänä kohtaamiin haasteisiin. Se antoi työkaluja, joiden avulla voi päivittää osaamistaan. Koulutus antoi ideoita siihen, miten kriitikot voivat olla luomassa inklusiivisempaa taidekenttää.

Ohjelmassa oli kolme inkluusiota eri näkökulmista tarkastelevaa alustusta, keskustelua ja yleisökysymyksiä. Alustajina olivat Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnanjohtaja Rita Paqvalén, tanssija, kriitikko Maija Karhunen ja runoilija Sanni Purhonen sekä tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela. Koulutuksen juonsi ja keskustelun moderoi kriitikko, tietokirjailija Maria Säkö.

Kurssikirjana toimi SARVin uusin vuosikirja Yhteinen kritiikki, joka on saatavilla myös verkossa.

Koulutus sopi kaikille inkluusiosta ja kritiikistä kiinnostuneille. SARVin järjestämä inkluusiokoulutus on kaksiosainen. Syksyllä 2021 on tulossa inkluusioaiheinen työpaja, johon ilmoittaudutaan erikseen.

Alustusten otsikot ja esiintyjien esittelyt

Rita Paqvalén: ”Taidekentän inkluusion kehittyminen – mitä kriitikon olisi hyvä tietää?”

Rita Paqvalén toimii Kulttuuria kaikille -palvelussa toiminnanjohtajana ja hänen erityisalueensa on moninaisuus, erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvät kysymykset. Hän on julkaissut lukusia kirjoja ja artikkeleita mm. kulttuurihistoriasta, teatterista, kirjallisuudesta sekä queer-kulttuurista.

Maija Karhunen ja Sanni Purhonen: ”Laatu ja inkluusio – millaista paradigmanmuutosta tarvitaan” -dialogi
Keskustelu Framen johtaja Jussi Koitelan blogikirjoituksen sekä Maija Karhusen Yhteinen kritiikki -kirjaan kirjoittaman artikkelin pohjalta.

Maija Karhunen on vammainen tanssija, esiintyjä, taidekriitikko sekä inkluusiokysymyksiin erikoistunut taidekentän asiantuntija. Hän on toiminut Liikekieli.com:n päätoimittajana sekä Kulttuuria kaikille-palvelun Matkalla-hankkeessa.

Sanni Purhonen on vantaalainen runoilija, kulttuurityöntekijä, toimittaja ja kirjallisuuskriitikko sekä vammaisaktiivi. Hän on toiminut aktiivisesti inkluusiokysymysten parissa sekä kirjoittanut vammaisiin kohdistuvasta syrjinnästä ja representaatioiden ongelmista kulttuurialalla moniin eri medioihin.

Riina Hannuksela: Ulossulkeva ja saavutettava kieli – Mitä luokkatausta ja selkokielisyys paljastavat taidekritiikistä?

Riina Hannuksela on tanssi- ja yhteisötaiteilija, joka on työskennellyt pitkään kehitysvammaisten lasten ja nuorten kanssa. Hän on toiminut myös eri tavoin haavoittuvaisessa asemassa olevien ihmisten kanssa sekä moniammatillisissa työyhteisöissä. Hän on tehnyt myös kriitikon töitä. Tällä hetkellä hän tutkii työväenluokkaisen taustan ruumiillisuutta.

Maria Säkö on kriitikko, tietokirjailija ja Suomen arvostelijain liiton (SARV) puheenjohtaja. Hän kirjoittaa muun muassa Helsingin Sanomiin.

Zoom-verkkokoulutuksessa osallistujia vastassa olivat kriitikko Petteri Enroth ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tallenteesta vastasi Jonni Pantzar.

Koulutuksen tallenne on katsottavissa yllä ja Kritiikin Uutisten YouTube-tilillä

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort