Aika: Torstaina 6.5.2021 klo 14–16
Paikka: Verkkokoulutus Zoomissa, ennakkoilmoittautuminen

Tervetuloa SARVin järjestämään Ääni ja kritiikki -verkkokoulutukseen!

Miten kirjoittaa äänestä ja äänitaiteesta? Millaisia erityispiirteitä podcastien ja äänikirjojen kritiikkiin liittyy? Millaisia audiotuotantoja on nykyisin saatavilla? Entä miten ääniteoksen vastaanottoa voisi sanallistaa?

Koulutuksessa oli kolme eri näkökulmista ääntä ja kritiikkiä käsittelevää alustusta sekä lopuksi paneelikeskustelu. Dosentti Meri Kytö tarkasteli äänitaidetta ja äänestä kirjoittamista, tuottaja, toimittaja Emil Johansson podcastkritiikkiä ja kulttuuritoimittaja, kriitikko Arla Kanerva äänikirjakritiikkiä. Koulutuksen juonsi ja paneelikeskustelun veti kriitikko Vesa Rantama.

Koulutus sopi kaikille äänestä ja kritiikistä kiinnostuneille.

Alustusten otsikot ja esiintyjien esittelyt

Meri Kytö: Miten puhua äänestä? Esimerkkejä äänen sanallisesta kuvaamisesta

Meri Kytö on kulttuurisen äänentutkimuksen dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Häntä kiinnostavat erilaiset äänestä kirjoittamisen tavat ja se, miten äänimaiseman kokemisesta voi viestiä. Tutkimustyön lisäksi hän toimii esittävän taiteen kentällä ja toimii Suomen akustisen ekologian seuran puheenjohtajana. Verkkosivu: merikyto.net

Emil Johansson: Podcast-kritiikki – kenelle ja miksi?

Emil Johansson on Jaksomedian podcast-tuottaja ja toimittaja, jolla on aiempaa kokemusta muun muassa Radio Helsingistä ja Yleltä. Podcastit ovat laajentaneet käsitystä siitä, mitä kaikkea puheohjelma voi olla, mutta onko kritiikki pysynyt perässä? Pitäisikö podcasteja lähestyä radiokritiikin kulmasta vai sittenkin muilla ehdoilla?

Arla Kanerva: Mitä arvostelen, kun arvostelen äänikirjaa?

Arla Kanerva on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja ja kirjallisuuskriitikko. Hän asuu Vihdissä ja kuuntelee äänikirjoja yleensä bussissa.

Vesa Rantama on kirjallisuuskriitikko ja Nuoren Voiman päätoimittaja. Hän kirjoittaa muun muassa Helsingin Sanomiin.

Zoom-verkkokoulutuksessa osallistujia vastassa olivat kriitikko Petteri Enroth ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tallenteesta vastasi Jonni Pantzar.

Koulutuksesta tulee myöhemmin tallenne Kritiikin Uutisten YouTube-tilille sekä SARVin/Kritiikin Uutisten verkkosivuille

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 0415065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort