Aika: Torstaina 22.4.2021 klo 14-15
Paikka: Verkkokoulutus Zoomissa, ennakkoilmoittautuminen

Tervetuloa SARVin järjestämään kriitikoille suunnattuun Scrivener-koulutukseen!

Scrivener on kanadalainen kirjoittamistyökalu Macille ja PC:lle. Se on kirjailijan kehittämä muille kirjoittajille: edullinen, suosittu ja helppokäyttöinen sekä myös monien suomalaisten pitkän muodon kirjoittajien suosikkiohjelma.

Kouluttajana toimi kirjailija Markus Leikola, joka on käyttänyt Scriveneriä ensisijaisena proosan ja draaman kirjoitustyökaluna kahdeksan vuotta. Hän luonnehtii sitä täsmätyökaluksi siinä missä Word ja vastaavat ovat kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsiä: keskimäärin hyviä vähän kaikkeen, mutta monitoimikoneen sakset tai korkkiruuvi ei korvaa varta vasten tarkoitukseensa kehitettyä erityistyökalua. Scrivener sopii erityisesti tietokirjaprojekteihin, mutta myös kaikkeen, missä kirjoittajalle on hyötyä aineistonhallinnan tehostamisesta.

Koulutus ei edellyttänyt aiempaa kokemusta Scriveneristä ja soveltui myös sitä käyttäneille. Koska viime kädessä jokainen kirjoittaja käyttää sitä omalla tavallaan kokemuksen karttuessa, koulutuksen kuluessa myös keskusteltiin ohjelmaa jo käyttäneiden kokemuksista.

Zoom-verkkokoulutuksessa osallistujia vastassa olivat kriitikko Petteri Enroth ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tallenteesta vastasi Jonni Pantzar.

Koulutukseen oli ennakkoilmoittautuminen.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort