Aika: Lauantaina 17.4.2021 klo 13
Paikka: Verkkotilaisuus Zoomissa
Järjestäjä: Suomen arvostelijain liitto ry, SARV
Yhteistyössä: Kritiikki näkyy! -hanke, Lukukeskus ja Kiiltomato-verkkolehti

Tervetuloa juhlistamaan Suomen arvostelijain liiton Kritiikki näkyy! -hankkeen ensimmäisen käsikirjan Yhteinen kritiikki – Näkökulmia yhteisöllisyyteen ja inkluusioon julkaisua!

Tilaisuuden juonsi ja keskustelut moderoi toimittaja, kriitikko Aleksis Salusjärvi. Tervehdyksensä esittivät SARVin puheenjohtaja Maria Säkö ja Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís.

Yhteinen kritiikki -kirjasta ja inkluusiosta keskustelivat kirjan toimittaja Heidi Backström, tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela sekä Kritiikki näkyy! -hankkeen projektikoordinaattori Maaria Ylikangas. Kirjoittajien äänet pääsivät esille otteissa, joita meille luki yksi kirjan kirjoittajista, runoilija Aura Nurmi.

Tilaisuudessa juhlistettiin myös Kiiltomato-verkkolehden uudistusta, josta kertoi lehden päätoimittaja Ville Hämäläinen. Hänen kanssaan kritiikin yhteisöllisyydestä ja verkossa julkaisemisesta keskusteli kriitikko Sofia Blanco Sequeiros. Esiintyvän taiteilijan kokemuksista ja kritiikistä keskustelivat DuvTeaternin taiteellinen johtaja Mikaela Hasán ja näyttelijä Yvonne Heins.

Ohjelma

Tervetuloa, juontaja Aleksis Salusjärvi
SARVin tervehdys Maria Säkö
Lukukeskuksen tervehdys Ilmi Villacís
Yhteinen kritiikki ja inkluusio, kirjan toimittaja Heidi Backström, tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela ja projektikoordinaattori Maaria Ylikangas
Runoilija Aura Nurmi lukee otteita teoksesta
Kritiikin yhteisöllisyys ja verkossa julkaiseminen, Kiiltomadon verkkouudistuksen esittely, päätoimittaja Ville Hämäläinen ja kriitikko Sofia Blanco Sequeiros
Runoilija Aura Nurmi lukee otteita teoksesta
Esiintyvän taiteilijan kokemukset kritiikissä, DuvTeaternin taiteellinen johtaja Mikaela Hasán ja näyttelijä Yvonne Heins
Runoilija Aura Nurmi lukee otteita teoksesta
Päätössanat, juontaja Aleksis Salusjärvi

Julkaisun visuaalisesta ilmeestä vastasi Samppa Ranta Punavuoren Folio Oy:stä. Yhteinen kritiikki -kirjan verkkoversio on luettavissa SARVin/Kritiikin Uutisten verkkosivujen sekä Kritiikki näkyy! -hankkeen kautta.

Zoom-tilaisuudessa osallistujia vastassa olivat kriitikko Petteri Enroth ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak. Tallenteesta vastasi Jonni Pantzar.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa myös Kritiikin Uutisten YouTube-tilillä sekä Kritiikki näkyy! -hankkeen verkkosivuille.

Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton järjestämä ja Koneen säätiön tukema hanke kritiikin aseman parantamiseksi ja inkluusion vahvistamiseksi kritiikissä. Yhteinen kritiikki on kolmivuotisen hankkeen ensimmäinen julkaisu ja toimii samalla SARVin kolmantena vuosikirjana.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594
Projektikoordinaattori Maaria Ylikangas, kritiikki.nakyy(at)sarv.fi, 045 3201373

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort