Suomen arvostelijain liiton Turun osasto myöntää vuoden 2020 Kritiikin punnukset -palkinnon runoilija ja kustantaja Tommi Parkolle hänen merkittävistä ansioistaan runouden edistäjänä. Kritiikin punnuksia on jaettu vuodesta 1979 lähtien.

Tommi Parkko on pitkän linjan kulttuurivaikuttaja, joka on toiminut Varsinais-Suomen kirjallisuuden läänintaiteilijana, kirjoittajakouluttajana ja Nihil Interit -runoliikkeen aktiivina. Hänen kustantamonsa Kustannusliike Parkko julkaisee käännöslyriikan mestariteoksia, kuten Eliotia ja Lowellia.

Parkko toteaa palkinnosta: ”Arvostan kovasti tätä huomionosoitusta. Työni huomioidaan tavallisesti antamalla palkinto jollekin organisaatiolle, jossa olen toiminut starttimoottorina. Aiemmin perustamani Tuli&Savu -lehti on saanut puolen kilon punnuksen vuonna 1998 ja vuonna 2007 perustamani Varsinais-Suomen runoviikko sai kilon punnuksen. Tällä kertaa palkinto on henkilökohtainen, ja siksi arvostan sitä erityisesti. Suurin osa työstäni on varsin näkymätöntä, ja sitä on vaikea tunnistaa ja tunnustaa.”

Kritiikin punnukset on Suomen arvostelijain liiton ainoa alueellinen tunnustuspalkinto. Kritiikin punnukset myönnetään varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Kilon punnus jaetaan pitkäaikaisesta, valtakunnallisestikin merkittävästä kulttuurityöstä. Puolen kilon punnus taas annetaan merkittävästä kulttuuriteosta, läpimurrosta tai debyytistä.

Aiemmin palkinnon saaneet löytyvät täältä.

Lisätietoja:
Palkinnonsaaja, runoilija ja kustantaja Tommi Parkko, parkko(at)kaapeli.fi
Turun osaston puheenjohtaja Kari J. Kettula, kari.j.kettula(at)gmail.com, puh. 0400 820 534
Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, puh. 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort