Helsingin Kirjamessut järjestetään tänä vuonna verkossa 22.10.–25.10. välisenä aikana. Myös Kritiikin Uutiset on mukana virtuaalisilla kirjamessuilla.

Kulttuuri-, tiede- ja mielipidelehtien liiton osastolla ja sen Kulttilavalla (vapaa pääsy) Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskosken haastateltavana palkittu kirjailija, esseisti ja kriitikko Satu Taskinen.

Keskustelun aiheina ovat vuoden 2019 kirjallisuuden nobelisti Peter Handke ja tottelemattomuus kirjallisuudessa, Joharin ikkuna -rakenne Taskisen omassa romaanitrilogiassa Täydellinen paisti (2011), Katedraali (2014) ja Lapset (2017), sekä kysymys siitä, mitä tarinassa tapahtuu kun kriisi vaihtuu traumaan. Mitkä ovat kriisi- ja traumakertomuksen keskeiset erot?

Satu Taskinen työstää parhaillaan Kritiikin Uutisiin esseetrilogiaa aiheenaan ”Subversiivisuus kirjallisuudessa ja kertomuksissa”. Subversiivisuus-trilogian ensimmäinen essee on julkaistu lehdessä viime kesänä (17.6.2020): ”Peter Handken Nobel ja kirjallisuuden tottelemattomuus”.

Seuraava, kriisi- ja traumakertomuksia kolmen proosakirjallisuusesimerkin (Rachel Cuskin Ääriviivat-trilogia, Judith Schalanskyn Kaukaisten saarten atlas ja Herman Kochin Suomen päivät) kautta tarkasteleva essee ilmestyy lehdessä kirjamessujen jälkeen marraskuun alussa.

Keskustelun voi katsoa alta tai sitten kirjamessujen viralliselta sivustolta, tästä linkistä.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort