Aika: Perjantaina 30.10.2020 klo 17
Paikka: Livestream-tilaisuus SARVin facebook-sivulla
Tilaisuus kuvattiin Galleria Halmetojan tiloissa (Kalevankatu 16, Helsinki)

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV täytti 70 vuotta 31.10.2020. Juhlan kunniaksi SARV järjesti syntymäpäivänsä aattona livestream-keskustelun kriitikon monista rooleista. Vuosien saatossa kriitikon työn olosuhteet ovat muuttuneet, ja työsuhteet vaihtuneet pääasiassa freelance-pohjaisiksi. Tänä päivänä kriitikoita työskenteleekin monialaisesti asiantuntijoina, toimittajina, opettajina, tutkijoina, taiteilijoina yms. Millaisia kriitikoiden monet roolit oikeastaan ovat, ja miten ne vaikuttavat työskentelyyn käytännössä? Aiheesta keskustelivat galleristi Veikko Halmetojan johdolla Taide-lehden päätoimittaja Pessi Rautio ja SARVin puheenjohtaja Maria Säkö.

Keskustelijat:

Veikko Halmetoja on toiminut aikaisemmin kuvataidekriitikkona Aamulehdessä ja Helsingin Sanomissa. Tällä hetkellä hän toimii kuraattorina ja galleristina, opettajana ja tuottajana. Hän on myös Mäntän kuvataideviikkojen hallituksessa ja toimii Kajaanin Runoviikon tiedottajana.

Pessi Rautio on toiminut freelancer-pohjalta kuvataidekriitikkona pitkään mm. Helsingin Sanomissa ja sen Nyt-liitteessä ja useissa muissa lehdissä. Tämän jälkeen hän toimi näyttely- ja kokoelma-amanuenssina Helsingin kaupungin taidemuseossa. Hän on kuratoinut lukuisia näyttelyitä museolle ja muualle. Hän on toimittanut useita taidekirjoja ja kirjoittanut niihin tekstejä. Tällä hetkellä Rautio toimii 60-vuotisjuhlavuottaan viettävän Taide-lehden päätoimittajana ja Kustannus Oy Taiteen toimitusjohtajana.

Maria Säkö on teatteri- ja tanssikriitikko, taiteesta kirjoitamisen opettaja sekä tietokirjailija. Hän on kirjoittanut vuodesta 2009 Helsingin Sanomiin sekä avustanut useita muita lehtiä. SARVin puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2016. Hän on kirjoittanut muun muassa Q-teatterin historiikin yhdessä Eeva Kempin kanssa.

Koronatilanteen vuoksi tilaisuus järjestettiin vain verkossa.

Tilaisuus streamattiin suorana SARVin facebook-sivulle

Tallennus ja tekniikka: Albert Ihanus / Artlab Productions Oy
Keskustelua ja yleisökysymyksiä moderoivat: Sanna Lipponen ja Riikka Laczak
Järjestelyissä avusti: Hannele Salminen

Tallennetta voi katsoa myös Kritiikin Uutisten Youtube-kanavalla.

Tilaisuus oli osa Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Lisätietoja: Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(a)sarv.fi, 0415065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort