Suomen arvostelijain liiton (SARV) Kritiikki näkyy! -hankkeen projektikoordinaattoriksi on valittu kirjallisuuskriitikko, FM Maaria Ylikangas (s. 1978). Ylikangas aloittaa tehtävässä 1.10.2020. Ylikangas on toiminut vuodesta 2015 lähtien Nuori Voima -lehden päätoimittajana.

Projektikoordinaattorin tehtävään haki 67 henkilöä, ja hakemukset olivat varsin korkeatasoisia. Maaria Ylikangas valittiin, koska hänellä on näkemystä ja pitkäaikaista kokemusta juuri kritiikin ja sen rakenteiden kehittämisestä sekä kokemusta myös uusien ideoiden konkreettisesta toimeenpanosta. Lisäksi hänellä on laajat verkostot kulttuurialalla ja hän on arvostettu ja tunnettu asiantuntija omalla alallaan kriitikkona sekä kirjoittajien ohjaamisen opettajana. Jatko-opiskelijana akateeminen maailma ja taiteentutkimuksen ja kritiikin uusimman tuulet ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Koneen Säätiön rahoittaman kolmivuotisen Kritiikki näkyy! -hankkeen tarkoituksena on lisätä kritiikin näkyvyyttä ja kirkastaa sen merkitystä, kehittää kritiikkiä demokraattisen keskustelun paikkana sekä luoda työkaluja taidekritiikin kestävälle tulevaisuudelle. Hankkeessa lähestytään medioita, joissa kritiikkiä ei ole ollut paljon esillä, viedään kritiikkiä paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään sekä kehitetään kritiikin uusia muotoja ja julkaisutapoja.

Hankkeen aikana muun muassa julkaistaan kaksi kirjaa, järjestetään koulutustilaisuuksia ja residenssivaihtoa sekä tuodaan alan uusinta tutkimustietoa ja ruohonjuuritason kulttuuritoimijoita yhteen. Projektikoordinaattori vastaa hankkeen käytännön toteutuksesta ja toimii hankkeen yhteyshenkilönä median, kirjoittajien ja yhteistyökumppanien suuntaan.

Maaria Ylikangas toteaa: ”Kritiikki on keskustelua, se on osa taiteen ja median ilmastoa. Kritiikki näkyy -hanke on harvinainen tilaisuus kirkastaa kritiikin merkitystä yhteiskunnassa ja tehdä sitä tutuksi.”

Hankkeen työryhmässä työskentelevät myös SARVin puheenjohtaja Maria Säkö ja toiminnanjohtaja Riikka Laczak.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Maaria Ylikangas, maaria.ylikangas(at)gmail.com, 040 3531350
Puheenjohtaja Maria Säkö, puheenjohtaja(at)sarv.fi, 044 0760917
Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 5065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort