Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 19. kerran Kuopiossa 27.10–1.11.2020 osana European Region of Gastronomy Kuopio -juhlavuotta ja festivaalin teemana on ruoka. Festivaaliohjelmisto lähestyy ruokaa provokatiivisista ja ainutlaatuisista näkökulmista: ruoka on henkilökohtainen, yksityinen, vahvasti sosiaalinen, julkinen ja poliittinen aihe.

ANTI-festivaali ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin festivaalilla 30.10.–1.11.2020.

Kriitikon odotetaan kirjoittavan yksi essee ANTI-festivaalista Kritiikin Uutisiin. Esseestä maksetaan 500 euron palkkio. Residenssikriitikolle maksetaan matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa sekä korvataan Kuopiossa vietetyn päivän lounaskulut. Hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin ruokaan liittyviä taiteellisia ja poliittisia kysymyksiä nykytaiteessa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja ruokaa pohtivien taiteilijoiden välille. Kriitikon taustaksi sopii monenlainen kokemus kriitikon työstä. Tärkeintä on, että hänellä on kiinnostusta pohtia ruokaa nykytaiteen kontekstissa.

Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen tekstin julkaisuajankohdasta.

Vapaamuotoiset 2000–5000 merkin mittaiset motivaatiokirjeet tulee lähettää 28.9. mennessä osoitteeseen: puheenjohtaja(at)sarv.fi

Lisätietoja:
www.antifestival.com
Suomen arvostelijain liitto, puheenjohtaja Maria Säkö, puheenjohtaja(at)sarv.fi, 044 0760917
ANTI – Contemporary Art Festival, ANTI-päällikkö Elisa Itkonen, elisa(at)antifestival.com, 050 3052005

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort