Suomen arvostelijain liitto ry, SARV viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisee sen kunniaksi Kritiikin Uutisissa laajan kritiikkiaiheisen julkaisusarjan, jonka kantavana teemana on Yhdessä 70 vuotta – yhteisöt ja yhteisöllisyys taiteessa ja kritiikissä. Sarja koostuu kolmesta osasta: juhlavuosiblogista, -esseistä ja -podcasteista.

Visuaalinen ilme: Samppa Ranta / Punavuoren Folio Oy

Juhlavuosiblogissa eri alojen kriitikot kirjoittavat taiteen yhteisöistä ja yhteisöllisyydestä omista näkökulmistaan ja lähtökohdistaan käsin. Kirjoituksissa päästään kurkistamaan kriitikon työhön ja siihen, millaisissa yhteisöissä kriitikot toimivat, ja miten he yhteisöllisyyden hahmottavat. Blogin julkaisu aloitetaan huhtikuussa 2020.

Juhlavuoden esseekirjoituksista järjestettiin huhtikuussa avoin kutsu kaikille kritiikkiä kirjoittaville teemalla Kritiikki ennen ja nyt: Muutoksia suomalaisessa taidekritiikissä viimeisen 70 vuoden aikana. Essee-ehdotuksia tuli useita kymmeniä, ja valittuja tekstejä julkaistaan toukokuusta alkaen.

Visuaalinen ilme: Samppa Ranta / Punavuoren Folio Oy

Juhlavuoden podcasteissa pohditaan kritiikin, kuratoinnin, taiteilijuuden ja yhteisöllisyyden suhteita. Podcastien tekijöiksi kutsutaan teeman kannalta kiinnostavia tahoja.

Julkaisusarjan visuaalisesta ilmeestä vastaa Samppa Ranta Punavuoren Folio Oy:stä.

Koronapandemian takia suurin osa juhlavuoden kevään tilaisuuksista jouduttiin perumaan ja osa siirtämään myöhempään ajankohtaan. Tämän vuoksi juhlavuoden verkkojulkaisujen määrää kasvatettiin tuntuvasti. Tavoitteena on kritiikin näkyvyyden, moniäänisyyden ja yhteisöllisyyden lisääminen sekä työmahdollisuuksien tarjoaminen kriitikoille.

Lisätietoja: SARVin toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(a)sarv.fi, 041 5065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort