Suomen arvostelijain liitto ry, SARV viettää 70-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2020. Juhlavuoden suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden teemana on Yhdessä ja se, miten yhteisöt ja yhteisöllisyys näkyvät taiteessa ja kritiikissä. Yhteisöteema toistuu eri variaatioineen juhlavuoden tapahtumissa ja koulutuksissa.

Presidentti Halosen mielestä on ilo olla Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden suojelijana, ja kritiikistä hän toteaa: ”Kaikillahan meillä riittää mielipiteitä taiteesta. On kuitenkin toista olla oikeudenmukainen ammattikriitikko, jolla on valta ja vastuu. Hyvä kritiikki auttaa taiteilijaa kehittymään ja rohkaisee yleisöä saamaan uusia kokemuksia.”

Suomen arvostelijain liitto julkaisee keväällä 2020 Kritiikin ääniä -juhlavuosikirjan, johon myös presidentti Halonen on kirjoittanut tervehdyksen. Jenny ja Antti Wihurin rahasto on tukenut juhlavuosikirjan julkaisua.

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen yhdistys. Sen keskeisenä tavoitteena on arvostelijoiden ammatillisen toiminnan edistäminen ja ammattitaidon kohottaminen. Liitto toimii jäsentensä taloudellisen, sosiaalisen ja oikeudellisen aseman parantamiseksi. SARV on perustettu vuonna 1950 ja sillä on nykyisin noin 800 jäsentä.

Lisätietoja: Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 0415065594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort