Suomen arvostelijain liiton (SARV) elokuvakriitikot ovat äänestäneet vuoden 2019 parhaaksi ensi-iltaelokuvaksi Quentin Tarantinon ohjaaman elokuvan Once Upon a Time… in Hollywood.

Tarantinon elokuva sijoittuu 1960-luvun loppuun, Hollywoodin murroskauteen, jolloin vanhojen isojen elokuvastudioiden valta oli hiipumassa, television merkitys kasvamassa ja Hollywoodin uusi aalto oli vasta orastamassa. Elokuva seuraa Leonardo DiCaprion esittämän tähtinäyttelijän Rick Daltonin sekä tämän henkilökohtaisen stunt-näyttelijän, Brad Pittin esittämän Cliff Boothin, ystävyyttä.

Suomalaiset elokuvakriitikot ovat arvioissaan kehuneet muun muassa DiCaprion ja Pittin esittämien hahmojen kemiaa sekä elokuvasta välittyvää sydämellistä nostalgiaa kadonnutta aikakautta kohtaan.

Once Upon a Time… in Hollywood keräsi myös 10 Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaan elokuvan, käsikirjoituksen (Quentin Tarantino), ohjauksen sekä miespääosan (Leonardo DiCaprio) ja miessivuosan (Brad Pitt) sarjoissa. Tammikuussa elokuva voitti kolme Golden Globe -palkintoa: parhaasta elokuvasta (musikaali tai komediaelokuvan sarja), parhaasta käsikirjoituksesta sekä parhaasta miessivuosasta (Brad Pitt).

Once Upon a Time… in Hollywood -elokuvan Suomen ensi-ilta oli 16. elokuuta 2019. Suomen elokuvateatterilevittäjä on SF Studios. Maailmanensi-iltansa elokuva sai viime toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla.

Elokuvakriitikoiden äänestyksessä toiselle sijalle tuli Todd Phillipsin ohjaama Joker (Suomen ensi-ilta 4.10.2019).

SARV:n elokuvajaos äänesti vuoden parhaasta ensi-iltaelokuvasta nyt kuudetta kertaa. Vuosi sitten elokuvakriitikot äänestivät vuoden 2018 parhaaksi elokuvaksi Alfonso Cuarónin ohjaaman draaman Roma.

Elokuvajaokseen kuuluvat SARV:n jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet ensisijaiseksi arvostelualakseen elokuvan. Kriitikot äänestivät elokuvista, jotka olivat saaneet ensi-iltansa Suomessa elokuvateattereissa 1.1.–31.12.2019 välillä.

Suomen arvostelijain liitto ry (SARV) on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen järjestö. Sen keskeisenä tavoitteena on arvostelijoiden ammatillisen toiminnan edistäminen ja ammattitaidon kohottaminen. SARV on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin noin 800 jäsentä. Tänä vuonna SARV täyttää 70 vuotta.

Aiempien vuosien voittajat:

2018: Roma, ohjaus Alfonso Cuarón
2017: The Square, ohjaus Ruben Östlund
2016: Elle, ohjaus Paul Verhoeven
2015: Leviathan, ohjaus Andrei Zvjagintsev
2014: Nymphomaniac, ohjaus Lars von Trier

Lisätietoja:
Suomen arvostelijain liiton elokuvajaoksen puheenjohtaja Taneli Topelius
taneli.topelius(at)gmail.com tai 050 3498872

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort