Aika: Keskiviikko 6.11.2019 klo 17–19
Paikka: Rosebud Kolme seppää, Aleksanterinkatu 21, Helsinki

Suomen arvostelijain liiton (SARV) kaikille avoimen tilaisuuden teemana on ilmastonmuutos yksilön kannalta tarkasteltuna. Kokoonnumme Rosebudin Kolmen sepän kirjakaupassa (Aleksanterinkatu 21, entinen Suomalainen kirjakauppa). Sen esittelee meille kulttuuritoimija Hannu Paloviita. Tilaisuuden ajan kirjoista 20 % alennus.

Illan puolen tunnin mittaisessa ilmastopaneelissa keskustelevat kirjailija, kolumnisti ja ilmastoaktivisti Risto Isomäki, monitieteellisen ympäristötutkimuksen parissa Helsingin yliopistossa työskentelevä dosentti Panu Pihkala sekä valokuvataiteilija Sanni Seppo, joka tuo keskusteluun osallistuvan taiteilijan näkemyksen ilmastonmuutokseen.

Risto Isomäeltä on tänä syksynä ilmestynyt teos Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen (Into). Siinä hän käy läpi kymmeniä suomalaisten yhtiöiden, tutkimuslaitosten ja kansalaisjärjestöjen jo käynnissä olevia hankkeita, joista monilla voi olla maailmanlaajuista merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Panu Pihkalalta on juuri ilmestynyt teos Mieli maassa? Ympäristötunteet (Kirjapaja). Ensimmäisessä suomenkielisessä ympäristötunteiden käsikirjassa hän pohtii, miten monin eri tavoin ihmisen tunne-elämä on sidoksissa maahan. Mieli ja maailma ovat syvässä vuorovaikutuksessa.

Sanni Sepon valokuvauksen ydin on yhteiskunnallisuudessa ja dokumentaarisuudessa. Taiteellisen ilmaisun välineenä hän käyttää valokuvaa ja tekstiä. Hän on käsitellyt teoksissaan mm. yhteiskunnan syrjäkulmilla eläviä, vaihtoehtoisia onnenkuvia sekä ihmisen luontosuhdetta. Yhteistyössä taiteilijaprofessori Ritva Kovalaisen kanssa hän on tutkinut mm. metsään liittyvää suomalaista mytologiaa, tehometsätaloutta ja luonnontilaisen metsän merkityksiä. Lisäksi hän on luonut kanavia taiteella vaikuttamiseen ja toiminut Poliittisen valokuvan festivaalin taiteellisena johtajana.

Yleisö voi osallistua paneeliin kommentoimalla ja esittämällä kysymyksiä panelisteille.

Kriitikko ja lausuja Eino Kaikkonen esittää otteita Pentti Saarikosken Hämärän tanssit -teoksesta.

Pientä tarjoilua.

Sydämellisesti tervetuloa, vietetään jälleen iloinen ilta!

Rosebud Kolme seppää, Aleksanterinkatu 21, Helsinki, rosebud(at)rosebud.fi, 040 1966 616
Hannele Salminen, moderoija, hannele.s.salminen(at)gmail.com, 045 138 8648

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort