Suomen arvostelijain liiton Turun osaston myöntämät Kritiikin punnukset vuonna 2019 annetaan Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäelle hänen ansioistaan turkulaisen musiikkielämän kehittämisessä.

Liisa Ketomäki aloitti Turun musiikkijuhlien johdossa vuonna 2012. Silloin hän totesi jossakin haastattelussa, että Turun musiikkijuhlista tehdään pohjoismaiden johtava klassisen musiikin tapahtuma. Ketomäen ja taitavien taiteellisten johtajien kansainvälisten suhteiden ansiosta Turun musiikkijuhlat onkin vallannut paikkansa korkeatasoisena ja alati rajojaan rikkovana turkulaisena, valtakunnallisena ja kansainvälisenä musiikkitapahtumana, jonka kuulijakunta on määrällisesti ja sosiaalisesti laajentunut.

Tekemisessä on ollut Liisa Ketomäen ansiosta hyvä laadun ja taitavan markkinoinnin yhdistävä meininki, joka tuo musiikkijuhlille varmasti lisää armorikkaita menestysvuosia.

Kritiikin punnuksia on jaettu vuodesta 1979. Tänä vuonna tulee siis kuluneeksi 40 vuotta palkinnon perustamisesta.

Liisa Ketomäki sai punnukset Kari J. Kettulalta. Kuva: Harri A. Sundell

Kritiikin punnukset on Suomen arvostelijain liiton ainoa alueellinen tunnustuspalkinto. Kritiikin punnukset myönnetään varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Kilon punnus jaetaan pitkäaikaisesta, valtakunnallisestikin merkittävästä kulttuurityöstä. Puolen kilon punnus taas annetaan merkittävästä kulttuuriteosta, läpimurrosta tai debyytistä.

Lisätietoja:
Turun osaston puheenjohtaja Kari J. Kettula, kari.j.kettula@gmail.com, puh. 0400 820 534
Suomen arvostelijain liiton toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info@sarv.fi, puh. 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort