Tiedote

Putkinotko ry:n kirjallisuuspalkinto Toisinkoisen finalistit ovat nyt selvillä. Suomen arvostelijain liitto ry, SARV on mukana yhteistyössä.

Vuoden 2019 finalistit

Esikoisteoksilla on omat palkintonsa ja kolmannen kirjan julkaisevalla on jo ura, mutta toisen kirjansa julkaiseva aloitteleva kirjailija jää mediassa usein uusien nimien sekä kokeneiden ja jo mainetta luoneiden tekijöiden varjoon.

Tätä tarkoitusta varten Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö Putkinotko Ry myöntää palkinnon vuoden parhaalle kirjailijan toiselle kaunokirjalliselle teokselle, toisinkoiselle. Voittajan valitsee seitsenhenkisen raati, johon kuuluu opiskelijoita fukseista maisterivaiheen opintoja suorittaviin.

Vuoden 2019 Toisinkois-finalistit ovat nyt selvillä:

Heikki Kännö: Sömnö (2018, Sammakko)
Sömnö on vaikuttavan monitasoinen ja sisältörikas teos, jossa kokonaisuus pysyy läpi teoksen jämptisti hallinnassa. Teos on kunnianhimoisuudessaan poikkeuksellinen kotimainen proosateos, joka haasteellisuudestaan huolimatta on kuitenkin vetävää, sujuvaa ja yllätyksiä tarjoilevaa luettavaa.

Maija Muinonen: sexdeathbabies (2019, Teos)
Maija Muinosen sexdeathbabies on yksi tämän vuoden kiinnostavimmista kotimaisista proosateoksista. Proosan, draaman ja runouden piirteitä yhdistelevän teoksen vinksahtanut kieli leikittelee rohkeasti mauttomuuden ja visionäärisyyden rajalla, mutta ei kuitenkaan tunnu pakotetulta. Sexdeathbabies on rakenteellisesti toimiva kokonaisuus, joka havainnollistaa vaikeiden aiheiden peittymistä sisällöllisesti tyhjään tekemiseen ja sanomiseen.

Virpi Vairinen: Ilmanala (2017, Kolera)
Virpi Vairisen toinen runokokoelma Ilmanala on kokeellista nykyrunoutta, joka onnistuu välttämään erikoisuuden tavoittelun ja pysyy kevyenä. Teoksesta löytyy niin dialogia, proosarunoa, pörssikursseja kuin nuottiviivastokin. Runsaus on kuitenkin koko ajan Vairisen hallinnassa, ja lyhyehköt säkeistöt kannustavat lukemaan eteenpäin.

Voittaja julkistetaan Loskagaala-juhlassa torstaina 24.10.2019.

Sivut: www.toisinkoinen.wordpress.com, Facebook: www.facebook.com/toisinkoinen
Lisätiedot: Tuottaja Ella Toivonen, puh. 050 911 8870, ella.toivonen(at)gmail.com

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort