Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, julistaa haettavaksi kriitikoille suunnattuja Kopiosto-apurahoja sekä residenssipaikkoja vuodelle 2020. Hakuaika on 1.10.–31.10.2019.

KOPIOSTO-APURAHAT VUODELLE 2020

Kopiosto-apurahat myönnetään kohdeapurahoina arvostelijan ammattitaitoa kehittävään työskentelyhankkeeseen tai opintomatkaan. Kaikkien työskentelyhankkeiden ja opintomatkojen tulee liittyä kritiikkiin, kriittiseen esseistiikkaan ja/tai kriitikon työhön.

Hakemusten tulee olla hyvin perusteltuja, ja niissä tulee olla yksityiskohtainen työsuunnitelma ja budjetti. Apurahaa ei myönnetä sosiaalisin perustein, työvälineisiin tai jo toteutuneisiin hankkeisiin. Pienin myönnettävä summa on 500 euroa.

Apurahaa voivat hakea kaikki kritiikkiä kirjoittavat. Apurahat rahoitetaan arvostelujen valokopioinnista maksetuilla tekijänoikeuskorvausten tuotoilla. Apurahojen jaosta päättää SARVin hallitus. Suosittelemme Kopiosto-valtakirjan jättämistä SARViin arvostelijan ominaisuudessa.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle, joka on saanut edellisessä haussa SARVilta Kopiosto-apurahan.

JUHLAVUODEN TEEMAHAKU

Suomen arvostelijain liitto myöntää 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi 3–5 isompaa teema-apurahaa (kuitenkin enintään 5000 euroa), joita voivat hakea myös työryhmät. Apurahojen tulee liittyä SARVin juhlavuoden teemaan, joka on yhteisöllisyys/yhteisöt taiteessa ja kritiikissä.

Teema-apurahaa voi hakea työskentelyyn, artikkeleihin (tai muihin julkaisumuotoihin) tai teemaan liittyvään tutkimustyöhön. Apurahoja myönnetään erityisesti aihetta kritiikin näkökulmasta tarkasteleviin ja analysoiviin artikkeleihin, joiden julkaisumuoto voi olla muukin kuin teksti eli esim. podcast tai vlogi.

APURAHAN HAKEMINEN

Haku on päättynyt.

Apurahaa ja residenssipaikkaa haetaan sähköisesti hakulomakkeella.
Täytä lomake, tallenna se käyttäen omaa nimeäsi tiedostonimenä ja lähetä pdf-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: info(at)sarv.fi viimeistään 31.10.2019.

Jos sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, täytetyn lomakkeen voi lähettää tulostettuna postitse osoitteeseen: Suomen arvostelijain liitto ry, Bulevardi 5 A 7e, 00120 Helsinki 31.10.2019 mennessä. Postitettavien hakemusten tulee olla A4-kokoiselle, valkoiselle paperille yksipuolisina tulostettuja. Älä nido papereita tai liitä niihin mitään kopiointia hankaloittavaa.

Hakemuksiin ei liitetä ansioluetteloa, CV:tä tms. Ota yhteyttä SARVin toimistoon, jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee ongelmia. Sähköpostin lähetysaika tai viimeisen hakupäivän postileima riittää.

SARVIN JÄRJESTÄMÄT OPINTOMATKAT

Kaikille SARVin opintomatkoista kiinnostuneille hakijoille tiedoksi: Jos kevään 2020 opintomatkalle on enemmän tulijoita, kuin matkalle on mahdollista ottaa, annetaan etusija niille, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet opintomatkoille, eivätkä ole saaneet Kopiosto-apurahaa aiempina vuosina. Tämä johtuu siitä, että myös opintomatkat rahoitetaan osittain Kopiostosta saaduilla tekijänoikeuskorvauksilla.

RESIDENSSIPAIKAT VUODELLE 2020

Suomen arvostelijain liitto ry tekee yhteistyötä Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön kanssa tarjoamalla jäsenilleen haettavaksi kahden viikon residenssijaksoja Saksassa Frankfurt an der Oderissa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissä.

SARV tarjoaa residenssipaikan saaneelle kahden viikon työskentelyjakson residenssissä sekä 300 euron apurahan matkoja varten. Residenssissä voi oleskella maksimissaan yhden kahden viikon jakson vuonna 2020.

RESIDENSSIIN HAKEMINEN

Residenssiin haetaan apurahahakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

1) Mille ajanjaksolle haet residenssipaikkaa, myös vaihtoehtoinen jakso:
•    2 viikkoa 23.3.–6.4.2020
•    2 viikkoa 29.6.–13.7.2020
•    2 viikkoa 13.7.–27.7.2020

Huom! Hakemuksessa ilmoitettu residenssijakso on sitova.

2) Mitä huoneiston osaa haet; vaihtoehdot ovat:
•    1 hengen huone
•    2 hengen huone
•    koko residenssi (Residenssiin saa majoittua korkeintaan kolme ihmistä. Mikäli hakee koko residenssiä, mukaan voi ottaa myös 0–2-vuotiaan lapsen)

3) Miksi olet kiinnostunut residenssityöskentelystä? Miten residenssityöskentelysi liittyy kritiikkiin?

4) Ilmoita mukanasi tulevat vieraat (koko nimi):

Residenssiin hyväksytään vain hakemuksessa ilmoitetut henkilöt. Särön residenssihuoneisto sijaitsee 5. kerroksessa, eikä talossa ole hissiä. Residenssi ei siis valitettavasti sovellu liikuntaesteisille.

Lisätietoja residenssistä, asunnosta ja kulkuyhteyksistä sekä residenssin säännöt löytyvät Särön sivuilta: https://www.sarolehti.net/o/

APURAHAPÄÄTÖKSET JA MAKSAMINEN

Apurahoista ja myönnetyistä residenssipaikoista tiedotetaan joulukuussa 2019. Myönnetyt apurahat maksetaan 20.1.2020 jälkeen.

APURAHASELVITYS

Apurahan saajan on annettava apurahan käytöstä alkuperäisiin tositteisiin perustuva selvitys liiton hallitukselle apurahan käyttövuoden loppuun mennessä. Selvityksen laiminlyöjälle ei enää myönnetä Kopiosto-apurahaa.

Myönnetyt apurahat vuodelle 2019:
https://www.kritiikinuutiset.fi/2018/12/03/sarvin-myontamat-kopiosto-apurahat-ja-residenssipaikat-vuodelle-2019/

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info(at)sarv.fi, 041 506 5594

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort