Suomen arvostelijain liitto SARV on valinnut Kuopiossa tiistaina 10.9.2019 alkavan ANTI-festivaalin residenssikriitikoksi Sari Hakalan. Toista kertaa toteutettavan hankkeen ideana on tarjota kriitikoille mahdollisuuksia päivittää ammattitaitoaan taidefestivaalin kontekstissa.

Tänä vuonna 18:tta kertaa järjestettävän ANTI – Contemporary Art Festivalin teemana on kuolema. Festivaalilla tarkastellaan erilaisia kuoleman toisintoja ja pyritään avaamaan ajattelua suhteestamme kuolemaan ja moniin sitä ympäröiviin ilmiöihin. Festivaali jatkuu sunnuntaihin 15.9.2019 asti.

Residenssikriitikko raportoi festivaalin tunnelmista Kritiikin Uutisissa kolmeen otteeseen. Tarkoitus on tuoda esiin kritiikin mahdollisuuksia kuoleman käsittelemisessä sekä rajallisten resurssien maailmassa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja iättömyyden ja rajallisuuden teemoja taiteessaan hyödyntävien taiteilijoiden välille.

– Kuolema on väistämätön, piittaamaton ja kohtuullisen tasa-arvoinen. Se ei riitele rodusta tai sukupuolesta. Ei meidänkään tarvitse, mutta ihminen on niin pieni. Kuolema on elämän kanssa mitä parhaissa väleissä. Odotan tätä vuorovaikutteisuutta ja sen jakamista innolla, kertoo residenssikriitikko ennakkotunnelmistaan.

Kuva: Sari Hakala

– Toisaalta me kaikki olemme lopunaikojen ja tuhon suhteen eturivin kokemusasiantuntijoita esimerkiksi ilmastokatastrofiin liittyen. Olemme aktiivisia tekijöitä ja toimijoita, Hakala luonnehtii.

Sari Hakala on kuvataiteilijalähtöinen kriitikko ja kulttuurin sekatyöläinen. Hän kuvaa itseään näennäisen vapaaksi kirjoittajaksi ja tinkimättömäksi kahvinjuojaksi, joka unohtaa usein hameen kotiin, mutta käy usein yöpuvussa kaupassa.

Hakala opettaa Iisalmen kuvataidekoulussa sekä toimii myös elävän musiikin parissa Humu-klubilla Kuopiossa. Hän pitää Tyttö yli laidan -nimistä blogia Voima-lehden sivuilla.

 

ANTI-festivaalin ohjelman löytää täältä.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort