Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 18. kerran Kuopiossa 10.-15.9.2019. Festivaalilla koetaan kansainvälisesti menestyneiden, palkittujen taiteilijoiden teoksia. Festivaalin ohjelmisto tarkastelee tänä vuonna erilaisia kuoleman toisintoja ja pyrkii avaamaan ajattelua suhteestamme kuolemaan ja moniin sitä ympäröiviin ilmiöihin. Ideat kuolevat, aikakaudet loppuvat, materiaalit vanhentuvat, esineet rikkoutuvat, teknologia korvaa itsensä, paikkoja hylätään, luonto tuhoutuu, sosiaaliset ja poliittiset ideologiat kaatuvat, ja kasvi-, eläin- ja ihmiselämä on rajallinen.

ANTI-festivaali ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin festivaalilla 11.9.-14.9. Kriitikon odotetaan kirjoittavan kolme tekstiä ANTI-festivaalista ja sen teoksista festivaalin aikana Kritiikin Uutisiin (2 x 4000 merkkiä ja 1 x 8000 merkkiä).

Residenssikriitikolle maksetaan palkkiot teksteistä, matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa. Toista kertaa järjestettävän hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin kritiikin mahdollisuuksia kuoleman käsittelemisessä sekä rajallisten resurssien maailmassa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja iättömyyden ja rajallisuuden teemoja taiteessaan hyödyntävien taiteilijoiden välille. Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen teksteistä.

Hakeminen: Vapaamuotoiset motivaatiokirjeet tulee lähettää 20.8. mennessä osoitteeseen puheenjohtaja(at)sarv.fi

Valinta tehdään 21.8. ja valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort