Vielä ehtii osallistua Mikä kritiikki! -kirjoituskilpailuun. Kilpailu on saanut toivottua lisäaikaa. Tekstejä voi lähettää vielä 31.3.2019 asti.

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV järjestää Kritiikin Uutisten 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kritiikkiaiheisen kirjoituskilpailun lukio- ja ammattikouluikäisille nuorille (syntymävuodet 2000–2002). Kirjoituskilpailun tarkoituksena on saada nuoret tarkastelemaan ja analysoimaan taidetta, perustelemaan näkemyksensä, innostumaan kirjoittamisesta sekä pohtimaan kritiikkiä tekstilajina. Mitä kritiikki oikeastaan on? Millainen on hyvä kritiikki? Mikä on kritiikin ja mainoksen ero?

Osallistumisaika on 17.11.2018–31.3.2019.

Kilpailuun osallistutaan kirjoittamalla suomeksi tai ruotsiksi kritiikki vapaavalintaisesta taideteoksesta. Sellainen voi olla esimerkiksi maalaus, veistos, esitys, runo, kirja, elokuva, valokuva, konsertti, musiikkikappale, levy, sarjakuva, peli tms. Tekstissä voi myös pohtia laajemmin kritiikin merkitystä.

Kilpailutekstin pituus on 3000–6000 merkkiä välilyönteineen. Kirjoituksella tulee olla otsikko. Teksti (tai osia siitä) ei saa olla aiemmin julkaistu missään. Kirjoituksen yhteydessä tulee olla mainittuina: kirjoittajan nimi, syntymäaika, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kilpailuteksti ja kilpailijan tiedot lähetetään yhdessä pdf-tiedostossa 31.3.2019 mennessä osoitteeseen: kilpailu@sarv.fi

Palkinnot

I palkinto 1500 euroa
II palkinto 800 euroa
III palkinto 400 euroa
Otso Kantokorpi -stipendi 300 euroa
Tuomaristo voi harkintansa mukaan tehdä toisenlaisen päätöksen.

Palkitut kirjoitukset julkaistaan Kritiikin Uutiset -verkkolehdessä keväällä 2019.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Taina Latvala, elokuvakriitikko Kalle Kinnunen sekä Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski. Lisäksi kilpailussa jaetaan Otso Kantokorpi -stipendi rohkealle ja omaperäiselle kirjoitukselle. Stipendin saajan päättää ohjaaja, käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff.

Kirjoituskilpailun suojelijana toimii muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta, joka jakaa palkinnot lauantaina 27.4.2019 klo 13 G Livelabissa (Yrjönkatu 3, Helsinki) järjestettävässä palkinnonjakotilaisuudessa.

Kirjoituskilpailu rahoitetaan SARVin Kopiosto-varoista.

Lisätietoja:
SARVin toiminnanjohtaja Riikka Laczak, 0415065594, info(at)sarv.fi
Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski, kritiikinuutiset(at)sarv.fi

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort