Aika: Maanantaina 25.2.2019 klo 17–19
Paikka: Galleria Katariina, Kalevankatu 16, Helsinki

* Huom! Muutos aikatauluun: Teosto-voittaja Mikko Joensuu esiintyy tilaisuuden alussa *

Suomen arvostelijain liiton (SARV) kaikille avoin Kulttuuriklubi sukeltaa arkeen, joka monesti tarjoaa enemmän elämyksiä kuin hetkelliset ekstreemikokemukset. Tarvitaan vain silmää havaita arjen rikkaus. Taiteilijoilla tätä herkkyyttä on, joten kuunnellaan ja katsellaan, miten he arkea ovat teoksissaan tulkinneet.

Galleristi Hannele Nyman toivottaa osallistujat tervetulleiksi ja lausuu pari sanaa Helsingin Taiteilijaseuran Galleria Katariinan toiminnasta. Taiteilijat kertovat galleriassa parhaillaan esillä olevista ”arkisista” näyttelyistään:

– Pitkän uran luoneet taiteilijat Aarne ja Arja Jämsä ovat kattaneet Katariinaan kiinnostavan näyttelyn. Hahmot Aarnen kuvissa ovat yksin kahdestaan. Heitettynä kylmään, pimeään maailmaan odottamaan, ihmeissään, kohtaloaan. Arja maalaa asiallisesti ja arkisesti esineitä, joita on löytänyt availlessaan kaappejaan. Monet ovat hukkuneet ja hävinneet, hetkiäkin on viety roskiin. Nyt pannaan pöytään Uudet astiat.

– Taidemaalari Arto Kettunen maalasi kesällä 2018 helsinkiläisten arkea. Gallerian studion I missed my tram today -näyttelyn teokset on maalattu paikan päällä noin neljän tunnin aikana.

Kirjallisuuskriitikko Hannele Salminen esittelee maailmanmaineeseen nousseen, vuonna 2016 Ranskan Goncourt-palkinnon voittaneen Leïla Slimanin taidokkaan psykologisen romaanin Kehtolaulu (WSOY). Teoksessa idyllinen arki muuttuu vähä vähältä painajaiseksi. (http://kirjasta-kirjaan.blogspot.com/2019/01/leila-slimani-kehtolaulu.html)

Arjen valoisampaa puolta on taltioinut valokuvataiteilija Juha-Pekka Inkinen komeaan teokseensa Miten tavarat ovat (Taide). (http://kirjasta-kirjaan.blogspot.com/2018/12/juha-pekka-inkinen-miten-tavarat-ovat.html) Hän on vieraillut arjen valtakunnissa, riehaantuneissa kodeissa, joiden sisustajille KonMari on tuntematon käsite. Inkinen kertoo kirjansa synnystä. Sen voi ostaa tilaisuudessa edullisesti 30 € hintaan.

Illan musiikkitarjonnasta vastaa Teosto-palkittu muusikko Mikko Joensuu.

Pientä tarjoilua.

Sydämellisesti tervetuloa, vietetään jälleen iloinen ilta!

Galleria Katariina, Kalevankatu 16, Helsinki
puh. 050 4706 087, hannele.nyman(at)helsingintaiteilijaseura.fi

Hannele Salminen, moderoija, hannele.s.salminen(at)gmail.com, 045 138 8648

Jaa artikkeli:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
bursa escort